Myspace Quotes at WishAFriend.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Πεσόντες της "ειρήνης"

Τις προάλλες έψαχνα να βρω αν είναι πουθενά γραμμένο το όνομα ενός αγαπημένου μου προσώπου που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θυτείας και έπεσε το μάτι μου σε ένα αξιοπρεπές άρθρο με έναν αρκετά βαρύ τίτλο: ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, 3 λεξούλες που με βάλανε σε μπόλικες σκέψεις..

Πόσο αξίζει τελικά η ζωή ενός φαντάρου;;Δηλαδή ενός άντρα στην πιο παραγωγική του ηλικία, την στιγμή που ενώ θεωρείται πιο χρήσιμος στην κοινωνία να σκοτώνεται ή να αυτοκτονεί ή να τον αυτοκτονούν και μετά αυτό το γεγονός να το αποκαλούν "στρατιωτικό λάθος", "στρατιωτικό ατύχημα"...;; "Πέθανε υπέρ πατρίδος", γράφει ο τάφος του..ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΕΟ?? Ποια γαμωπατρίδα θέλει νεκρούς 20χρονους?Καμιά τετραδιάκι..Πως ανεχόμαστε αυτή την κοροιδία ακόμη;; Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πεσόντες εν ειρήνη..Πεσόντες για τι??Για ποια ιδέα ρε γαμώ το?Μήπως έχουμε πόλεμο και δεν το ξέρουμε?Δεν νομίζω..

Αν κάτι σε αυτήν τη γαμωκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, ας μπούμε στον κόπο να το αναθεωρήσουμε επιτέλους. Είναι κρίμα να θρηνούμε νέους ανθρώπους για τους πιο ηλίθιους λόγους.

Ο στρατός είναι σάπιος από την βάση του.Δεν πιστεύω πως με την κατάργηση του, έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, θα επιτευχθεί κάτι σοβαρό. Όμως το ζήτημα ειναι ότι όσο δεν γίνεται κάτι επί της ουσίας,θα συνεχίσουμε να κλαίμε αδέρφια, ξαδέρφια και φίλους.Ας μην φτάσει το πρόβλημα στην πόρτα μας.


(http://www.iospress.gr/ios1996/ios19961027a.htm ,αξίζει να το δείτε για όλα αυτά τα παιδιά στο τέλος του άρθρου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: