Myspace Quotes at WishAFriend.com

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ευτυχία είναι..



Η ευτυχία είναι κληρονομική? Ή μήπως μπορούμε να μάθουμε να περνάμε καλά? Μια έρευνα που έπεσε στα χέρια μου υποστηρίζει πως ισχύουν και τα δυο!!

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε δίδυμους υποδεικνύει ότι τα γονίδια μπορεί να ελέγχουν τα μισά από τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που συνδέονται με την ευτυχία μας πράγμα που αποδυκνύει ότι το επίπεδο ευτυχίας μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας επηρεάζεται σημαντικά από τα γονίδια με τα οποία έχουμε γεννηθεί.

Τα άλλα μισά σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας, την καριέρα και τις σχέσεις μας. Ωστόσο, άλλος ειδικός δήλωσε ότι παρά το αποτέλεσμα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Psychological Science’, μπορούμε να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να είναι περισσότερο ευχαριστημένος.

Ο Dr Alexander Weiss, σημειώνει πως το κυνήγι της ευτυχίας είναι μια κυρίαρχη ανθρώπινη επιθυμία. Αν και η ευτυχία υπόκειται σε μεγάλο βαθμό σε εξωτερικές επιρροές, η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχει ‘γενετικό συστατικό’ της ευτυχίας που μπορεί να εξηγηθεί από ‘γενετική αρχιτεκτονική’ της προσωπικότητας. Ο Dr Alex Linley, σημειώνει ότι αν και άλλες έρευνες έχουν υποστηρίξει τον γενετικό παράγοντα, είναι λάθος να θεωρούμε ότι η φύση μας καθορίζει αποκλειστικά την ευτυχία μας.

Όπως με συμβουλεύει πολλές φορές ένας πάνθηρας, το μυαλό μας καμιά φορά ξεφύγει και το μόνο που προκαλεί είναι υπερβολικό θόρυβο τον οποίο πρέπει να μάθουμε να το αγνοούμε. Βλέπετε, τα πάντα έχουν δυο όψεις! Την ευχάριστη και τη μίζερη. Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι μεχρι τώρα κοιτούσαμε την μίζερη όψη των πραγμάτων, μάλλον το οφείλουμε στους εαυτούς μας!! Και για αυτό το λόγο έχω να σας συστήσω ένα βιβλίο που λέγεται "Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή" του Dan Millman, ένα βιβλιο που πραγματικα θα αλλάξει τη ζωή σας, τον τρόπο που σκέφτεστε και που αντιδράτε στην καθημερινότητα σας. Η ευτυχία παίδες είναι μέσα μας!!Καιρός να την ελευθερώσουμε. Τι λέτε?

[πηγή: εδώ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: