Myspace Quotes at WishAFriend.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

PLEASE HELP-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ








Έχετε ακουστά ένα καινούργιο σπορ στο οποίο επιδίδονται όλο και περισσότεροι? Το σπορ αυτό ακμάζει στη Νορβηγία και στο Καναδά το οποίο μάλιστα έχει αυξήσει και τη τουριστική προσέλευση στις χώρες αυτές..





Ναι!!Καλά διαβάσατε, δεν σας γελούν τα μάτια σας. Στο κύνηγι της θαλάσσιας φώκιας αναφέρομαι!!! Και μάλιστα, είναι ένα συγκεκριμένο είδος, η λεγόμενη φώκια χαρπ.
Οι χάρπ φώκιες του βορειοδυτικού Ατλαντικού είναι αποδημητικές, περνώντας τους καλοκαιρινούς τους μήνες στα αρκτικά και υπό-αρκτικά νερά μεταξύ της Γροιλανδίας και του ανατολικού Καναδικού Αρκτικού, και τους χειμερινούς μήνες στα νερά της ανατολικής ακτής του Καναδά. Ξεκινούν το ταξίδι στο νότο τέλη Σεπτεμβρίου, και εμφανίζονται στην ακτή του Λαμπραντόρ και στον κόλπο του Αγίου Λαυρέντιου τέλη Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου. Τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο οι χάρπ φώκιες συναθροίζονται σε εκτεταμένες εκτάσεις για να γεννήσουν τα μωρά τους στη Νέα Γη και στον κόλπο του ’γιου Λαυρέντιου.
Παρόλο που οι χάρπ φώκιες είναι το επίκεντρο του εμπορικού κυνηγιού, ένας μικρότερος αριθμός κυστοφόρων φωκιών (Cystophora cristata) κυνηγιούνται κάθε χρόνο. ’λλα είδη φώκιας, συμπεριλαμβανομένου της δακτυλιοφόρου φώκιας (Pusa hispida), της μελανής (Phoca vitulina), της γκρίζας (Halichoerus grypous) και της γενειοφόρου (Erignathous barbatus) σκοτώνονται επίσης στο κυνήγι μη εμπορικού χαρακτήρα.
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αλιείας και Ωκεανών είναι υπεύθυνο για όλες τις πλευρές της διοικήσεως περί χάρπ φώκιας, το οποίο περιλαμβάνει την εγγύηση ότι το Καναδικό κυνήγι φώκιας είναι σπλαχνικό και ελεγχόμενο.Βέβαια, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...










Η Καναδική κυβέρνηση έχει αποφασίσει όχι μόνο να συνεχιστεί το κυνήγι, αλλά και να αυξηθεί, κάνοντας έτσι το μεγαλύτερο κυνήγι θαλάσσιου θηλαστικού να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 80% των φωκιών που σκοτώνονται είναι ανυπεράσπιστα μωρά. Και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για το θάνατό τους είναι αηδιαστικές όσο ποτέ : βιντεοσκοπημένες αποδείξεις δείχνουν ότι οι κυνηγοί πιάνουν συχνά ζωντανές φώκιες με κοφτερούς γάντζους, τις χτυπούν με παράνομα όπλα και έχουν σαν ρουτίνα να γδέρνουν τις φώκιες χωρίς να ελέγχουν αν αυτές είναι νεκρές. Πολλές φώκιες τραυματίζονται και διαφεύγουν, και υποφέρουν πεθαίνοντας κάτω από τον πάγο. Όσο για τα αρσενικά, τα υπερτιμημένα γεννητικά τους όργανα αφαιρούνται και τα σώματα αφήνονται να σαπίσουν στον πάγο.














Νομίζω θα καταντήσω γραφική αν για άλλη μια φορά μας αποκαλέσω δίποδα ζώα...
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.




Περισσότερα μπορείτε να βρείτε:
εδώ και εδώ.
Thanks Pavlito

7 σχόλια:

seniorita είπε...

ωραίο blog!και όχι δεν το λέω επειδή είναι πρωταπριλιά σήμερα..αλλά δυστυχώς ούτε το σημερινό σου post είναι πρωταπριλιάτικο αστείο..

ILIAS είπε...

Το μόνο που μπορώ να πώ είναι οτι σε αυτούς που κάνουν αυτά αξίζει να πάθουν το ίδιο.
Βλέπω γύρισες δυναμικά πολλά πολλά posts! δυστυχώς δεν προλαβαίνω να σχολιάσω για την ώρα, αλλά θα ξαναπεράσω!
Όσο για αυτό που είδα, το ΑΙΣΧΟΣ είναι πολύ λίγο... Επιμένω στο αρχικό. Να έβλεπα αν ήταν αυτοί κάτω και τους κομμάτιαζε κάποιος, αν θα το βλέπανε για σπόρ. Τελικά ηλίθια όντα και όχι άνθρωποι υπάρχουν και στην Σκανδιναβία; Κρίμα, νόμιζα οτι ήταν το πιο εξευγενισμένο μέρος της Ευρώπης αν όχι του κόσμου...

Τέσπα, καλό μήνα Roylita μου, όπως σου έγραψα και στο blog μου, έχεις mail!

ILIAS είπε...

Εκ παραδρομής έγραψα Σκανδιναβία γιατί κάπου είχα δει ένα ντοκυμανταίρ σχετικά. Μάλιστα... ο Καναδάς και με τις ευλογίες της κυβέρνησης! Διπλό κρίμα γιατί κάποτε ήθελα να μεταναστεύσω εκεί, ακόμα δηλαδή το σκέφτομαι, μιας και τη θεωρούσα και αυτή πολιτισμένη χώρα :(

Roylita είπε...

Καλησπερούλες παίδες μου!!

eutzini καλώς ήρθες στην παρέα μας!Καλές αναγνώσεις!! Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια νέα αν και δεν νομίζω να είναι καθόλου νέα...Πως λέει, παλιό το αστείο..Και δεν γελάει κανείς.. Αυτό το post είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Αλλά δεν σας μαυρίζω την ψυχή μόνο!! Σας κάνω και να χάμω..γελάτε!! Έτσι δεν είναι Εκτοράκο??

Συγνώμη ρε που δεν απάντησα στα προηγούμενα σχόλια σου!.. :-(
Ηλίθια όντα υπάρχουν παντού. Τι κάνουν όμως αυτοί που είναι λιγότερο ηλίθιοι? Ίσως κάποιο post για αρχή. Ντόμινο είναι παίδες!! Ένα κομμάτι να πέσει ...Ένα!!

Καλή συνέχεια!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία δουλειά έκανες με το blog σου.. αυτο που θα κάνω τώρα είναι να βάλω κ εγώ στο δικό μου την παραπάνω ανάρτησή σου με τις φώκες... αυτό όμως που θέλω να μάθω, είναι, μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό? κάπου να μαζέψουμε υπογραφές? κάτι να γίνει... είμαι μέλος της greenpeace κ θα στείλω το παραπάνω άρθρο σε αυτήν... πολλές φορές με όλα αυτά δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια κ μπορώ να πώ πως πραγματικά κλαίω όταν τα σκέφτομαι, όταν τα διαβάζω κ όταν τα βλέπω όλα αυτά κ δε ντρέπομαι που το λέω αυτο... αυτοί που πρέπει αν ντρέπονται είναι αυτοι που τα κάνουν αυτά (κ με τη πρώτη ευκαιρία να αυτοκτωνίσουν)... απορώ... η συνήδησή τους είναι ήσυχη? πως ζούνε? γιατί κανείς δεν τους σταματάει? γιατι ο άνθρωπος να είναι το μόνο όν επάνω στο πλανήτη που ζεί ης βάρος των άλλων?

Για το μόνο που ντρέπομαι πραγματικά...
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που είμαι άνθρωπος...!!!

Ανώνυμος είπε...

οριστε να το εβαλα κ εγώ

http://blue-mold.blogspot.com/

Popi

Roylita είπε...

Γλυκιά μου Πόπη καταρχάς, καλώς όρισες στην παρέα μας και καλές αναγνώσεις!

Δυστυχώς τέτοια και χειρότερα συμβαίνουν ανά τον κόσμο.. Ξέρεις ο νόμος της ζούγκλας είναι αυτός που κάνει όλα τα ζώα να επιβιώνουν εις βάρος των άλλων. Άλλο πράγμα όμως η επιβίωση και άλλο η ευχαρίστηση που αντλεί κάποιος όταν κάνει κάποιον πιο αδύναμο απο τον εαυτό του να υποφέρει. Αυτό είναι αρρώστεια. Ελπίζω οι υγιείς να είμαστε περισσότεροι ώστε να οδηγήσουμε τέτοια φενόμενα στην έκλιψη τους.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο petition ψάξε το στα link που σου έδωσα.

Καλή συνέχεια.