Myspace Quotes at WishAFriend.com

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ο κενός τοίχος

Η παρακάτω ιστορία μου στάλθηκε με email και είναι από αυτές τις ιστορίες που αξίζει να διαβάσετε..

"

Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρεπόταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες.


Το κρεβάτι του βρισκότανε ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.


Οι άντρες κατέληξαν να μιλάν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους ,τις δουλειές τους ,τη θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το πού είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικο του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.


Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψή του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.


Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.


Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περιέγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο δίπλα κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας ,μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.


Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, ευχόταν μέσα το να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο. Άρχισε να αποστρέφεται το συγκάτοικό του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.


Ένα πρωινό, σε μια επίσκεψη της νοσοκόμας στο δωμάτιο, ο άντρας δίπλα στο παράθυρο βρέθηκε νεκρός. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.


Μετά από ένα χρονικό διάστημα, για να μην θεωρηθεί και απρέπεια, ο άντρας ζήτησε από τη νοσοκόμα να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο. Εκείνη με πολύ προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος. Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του και κατάφερε να σηκωθεί να ρίξει μια ματιά στον έξω κόσμο. Επιτέλους θα μπορούσε να δει τον έξω κόσμο και όλες τις δραστηριότητες του!


Αυτό που είδε ήταν ένας κενός τοίχος !

Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε:

- Πώς μπορούσε ο συγκάτοικος μου να βλέπει όλα αυτά που μου περιέγραψε; Πώς μπορούσε να μου μιλάει για τόσο ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαίνεται από αυτό εδώ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος;

Και η νοσοκόμα του απάντησε:

- Ω Θεέ μου........δεν το ξέρατε πως ο πρώην συγκάτοικός σας ήταν τυφλός; Δεν μπορούσε να δει καν τον τοίχο! ίσως ήθελε να σας ενθαρρύνει...


Aν ζείτε μια ζωή βασανίζοντας τον εαυτό σας για το τι έχουν οι άλλοι, πιθανότατα να χάσετε την χαρά του να γίνετε αποδέκτες σε αυτά που οι άλλοι θέλουν να σας δώσουν...

"


Thanks panther!!

7 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΣΑΝ ΕΥΧΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΤΥΠΑ ΕΣΕΝΑ ! ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ,ΕΧΕΙ ΖΟΥΜΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ! ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ !

neoinileias είπε...

a

Roylita είπε...

dear "Σκόρπιες σκέψεις?",
είναι πολύ όμορφο το σχόλιο σου και εκφράζει πραγματικά τον λόγο για τον οποίο έκανα ανάρτηση το συγκεκριμένο κείμενο.

dear "Νεοι Ν. Ηλείας",
αυτό ακριβώς ψέλισα και εγώ όταν το πρωτοδιάβασα!!

Φίλοι, καλώς ήρθατε στην παρέα μας και καλές αναγνώσεις!!

Καλή συνέχεια!!

seniorita είπε...

πολύ ωραία ιστορία..υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντί να θέλουν οι ίδιοι να περνάνε καλά, θέλουν οι άλλοι να μην περνάνε καλά και αυτό τους ικανοποιεί..ας μην είμαστε έτσι λοιπόν!

ILIAS είπε...

Roulita μου, καλώς σε ξαναβρίσκουμε!
Μου είχε έρθει και σε 'μένα το ίδιο e-mail και πραγματικά παρότι ιστορία, με κατασυγκίνησε...
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε οτι οι περισσότερες ιστορίες είναι βγαλμένες μέσα από την ίδια την ζωή. Έκανες πολύ καλά που το ανάρτησες, μπράβο σου

Άντε και καλό μας καλοκαίρι, σφίξανε οι ζέστες :)

Ιάσιος είπε...

Εκτός από συγκλονιστικό με την απλότητα του και την ουσία του, είναι και διδακτικό

την καλησπέρα μου Roylita και στην παρέα σου

Αν δεν σε πειράζει το ανάρτησα στο blog μου για μετάδοση

Roylita είπε...

Παίδες μου καλησπέρα!!

Σόρυ που υπήρξα γαϊδούρα και δεν σας απάντησα νωρίτερα!!

seniorita μου γλυκιά, είναι πολύ δυσκολο στην πράξη να μην θες το κακό του γείτονα σου επδ αυτός περνάει καλύτερα από σένα. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολα αλλάζουμε τρόπο σκέψης. Η μεγάλη μαγκιά και το πρώτο βήμα για την προσωπική μας βελτίωση είναι το να αναγνωρίσουμε τα λαθη μας. Μια ωραία παροιμία λέει: αυτός που μπορεί να δει τα λάθη στο συνανθρωπο του λέγεται δάσκαλος, αυτός που μπορεί να δει τα λάθη στον εαυτό του λέγεται σοφός.

Καλέ μου Έκτορα μόλις μπορέσω θα σου στείλω email!!

Καλώς τον Ιάσιο!! Χαίρομαι που αυτό το κείμενο δεν κυκλοφορεί μόνο στο δικό μου blog!

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!! Να είστε καλά!