Myspace Quotes at WishAFriend.com

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

eco-car????

"
Με τους οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2010 και τους περιβαλλοντολόγους να προβλέπουν ζοφέρο μέλλον για τον πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια «πράσινη πρόκληση» στους εφευρέτες σε όλο τον κόσμο θέτει το Χ Prize Foundation. Οπως και στο παρελθόν, το αμερικανικό ίδρυμα που προωθεί τις καινοτομίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας, ανακοινώνει διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός οικονομικού και οικολογικού αυτοκινήτου. «Πιστεύουμε ότι μικρές ομάδες ανθρώπων με πάθος για έναν σκοπό μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο. Οι προκλήσεις μπορούν να φέρουν την επανάσταση», λέει ο ιδρυτής του Χ Prize Foundation, Πίτερ Διαμαντής, διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας. Συγκεκριμένα, ζητείται οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο να είναι οικονομικά προσιτό και ασφαλές, με κινητήρα αρκετά χαμηλής κατανάλωσης (τουλάχιστον 42 χλμ. το λίτρο) και μειωμένων εκπομπών ρύπων. Η ομάδα που θα τα καταφέρει να το δημιουργήσει, εκτός από μια θέση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα κερδίσει τα 10 εκατ. δολάρια του βραβείου ΑΧΡ.


Οι πλήρεις όροι συμμετοχής θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής πάντως έχει γίνει γνωστό ότι οι εφευρέτες και οι ομάδες τους θα έχουν ένα χρόνο, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2009, να δημιουργήσουν το όχημα. Τα οχήματα θα δοκιμαστούν, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που σταθερά να ξεπερνά τα 120 χλμ. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες τα οχήματα θα τελειοποιηθούν και ο νικητής θα αναδειχθεί το 2010 ύστερα από συμμετοχή σε δέκα διαφορετικούς αγώνες/διαδρομές στις ΗΠΑ.
"
Με τη νίκη!!! Μακάρι να τα καταφέρει κάποιος μπας και αναπνεύσουμε καθαρότερο αέρα... Μπρος μεγάλα μυαλά, ανασκουμπωθείτε!!!

[πηγή: εδώ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: