Myspace Quotes at WishAFriend.com

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Ψεκάστε, μυρίστε.... ...ΘΥΜΑΣΤΕ!!!

Το ξέρετε ότι τα τριαντάφυλλα διαμέσου της ωραίας τους μυρωδιάς, μπορούν να βοηθούν τη μνήμη μας?

Σύμφωνα με πειράματα που έκαναν Γερμανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λούμπεκ και του Αμβούργου φαίνεται ότι εάν εισπνέουμε μυρωδιές τριανταφύλλου ενώ είμαστε στη διαδικασία εκμάθησης κάποιου πράγματος και στη συνέχεια εκτεθούμε στην ίδια μυρωδιά ενώ κοιμόμαστε, αυτό βοηθά στην καλύτερη οργάνωση της μνήμης για το πράγμα που αρχικά μαθαίναμε.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, ο εγκέφαλος συνενώνει, οργανώνει και σταθεροποιεί τις πληροφορίες και όσα μαθαίνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται, ενισχύεται και διοργανώνεται η μνήμη μας.Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι μια οσμή είναι πιθανόν να προάγει και να βοηθά την έναρξη της διαδικασίας της επαναδραστηριοποίησης κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνοντας έτσι την αποθήκευση της μόνιμης μνήμης πιο αποτελεσματική.

Η κατανόηση των μηχανισμών που ρυθμίζουν τη μνήμη μας, έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Δια μέσου των αιώνων και σήμερα ακόμη εντατικότερα, οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς μπορούμε να βελτιώνουμε τη μνήμη μας με τη διατροφή, τον ύπνο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Σίγουρα δεν πρέπει κάποιος να βασίζεται στη μυρωδιά τριαντάφυλλων για να βελτιώνει τη μνήμη του ούτε και συστήνεται να κάνει κάτι τέτοιο στο σπίτι του. Αντίθετα ο καλός ύπνος, σε ποσότητα και σε ποιότητα, η ξεκούραση, η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή, αποτελούν διαχρονικά αποτελεσματικά μέτρα για καλύτερη μνήμη.

Τα πειραματικά ευρήματα για τον ύπνο, τη μνήμη και τις μυρωδιές τριανταφύλλων που μπορούμε σήμερα να έχουμε χάρις στη λειτουργική μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, προσθέτουν στη αλυσίδα των γνώσεων μας.

Οι γνώσεις του σήμερα, προστιθέμενες στις γνώσεις που θα αποκτήσουμε αύριο και μελλοντικά, είναι πιθανόν να οδηγούν προς νέες μεθόδους, πρακτικές και αποτελεσματικές, για σημαντική αύξηση, ενίσχυση και σταθεροποίηση της ανθρώπινης μνήμης.


[ πηγή: εδώ ]

2 σχόλια:

Sakafiora είπε...

xrhsimes plhrofories gia olous emas pou exoume altsxaimer !
thanks !

sakafiora

Roylita είπε...

Παρακαλώ γλυκιά μου!! Anytime!! ΧΕΧΕ!!

Διαβάζουμε όλοι

http://sakafiora.wordpress.com/

γιατί τα λέει ωραία!!
Φιλάκια!!