Myspace Quotes at WishAFriend.com

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Ψεκάστε, μυρίστε.... ...ΘΥΜΑΣΤΕ!!!

Το ξέρετε ότι τα τριαντάφυλλα διαμέσου της ωραίας τους μυρωδιάς, μπορούν να βοηθούν τη μνήμη μας?

Σύμφωνα με πειράματα που έκαναν Γερμανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λούμπεκ και του Αμβούργου φαίνεται ότι εάν εισπνέουμε μυρωδιές τριανταφύλλου ενώ είμαστε στη διαδικασία εκμάθησης κάποιου πράγματος και στη συνέχεια εκτεθούμε στην ίδια μυρωδιά ενώ κοιμόμαστε, αυτό βοηθά στην καλύτερη οργάνωση της μνήμης για το πράγμα που αρχικά μαθαίναμε.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, ο εγκέφαλος συνενώνει, οργανώνει και σταθεροποιεί τις πληροφορίες και όσα μαθαίνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται, ενισχύεται και διοργανώνεται η μνήμη μας.Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι μια οσμή είναι πιθανόν να προάγει και να βοηθά την έναρξη της διαδικασίας της επαναδραστηριοποίησης κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνοντας έτσι την αποθήκευση της μόνιμης μνήμης πιο αποτελεσματική.

Η κατανόηση των μηχανισμών που ρυθμίζουν τη μνήμη μας, έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Δια μέσου των αιώνων και σήμερα ακόμη εντατικότερα, οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς μπορούμε να βελτιώνουμε τη μνήμη μας με τη διατροφή, τον ύπνο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Σίγουρα δεν πρέπει κάποιος να βασίζεται στη μυρωδιά τριαντάφυλλων για να βελτιώνει τη μνήμη του ούτε και συστήνεται να κάνει κάτι τέτοιο στο σπίτι του. Αντίθετα ο καλός ύπνος, σε ποσότητα και σε ποιότητα, η ξεκούραση, η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή, αποτελούν διαχρονικά αποτελεσματικά μέτρα για καλύτερη μνήμη.

Τα πειραματικά ευρήματα για τον ύπνο, τη μνήμη και τις μυρωδιές τριανταφύλλων που μπορούμε σήμερα να έχουμε χάρις στη λειτουργική μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, προσθέτουν στη αλυσίδα των γνώσεων μας.

Οι γνώσεις του σήμερα, προστιθέμενες στις γνώσεις που θα αποκτήσουμε αύριο και μελλοντικά, είναι πιθανόν να οδηγούν προς νέες μεθόδους, πρακτικές και αποτελεσματικές, για σημαντική αύξηση, ενίσχυση και σταθεροποίηση της ανθρώπινης μνήμης.


[ πηγή: εδώ ]

Ho!!Ho!!Ho!!

Εχθές έλαβα σε e-mail το παρακάτω link!Κάντε click και χαμογελάστε γλυκά!!
Φιλάκια παίδες!!





Merry Christmas!!



Thanks ξαδερφούλα μου!!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

"Μη με ξυπνάς απ' τις 6, πριν ακόμα η μέρα να φέξει..


...ξυπνητήρι χτυπάς σαν τρελό, σε μισώ σε μισώ...!!!"


Πριν από κάποια μηνάκια είχα και αυτό σαν ήχο αφύπνισης! Αλλά έλα που δεν κατάφερνα να σηκωθώ ούτε με αυτό..!! Φυσικά δεν φταίει ο ήχος αλλά η έλλειψη ύπνου.. Όμως, το να μην κοιμόμαστε καλά, εκτός από νύστα προκαλεί και πολλά άλλα προβλήματα παίδες.. Δυστυχώς ενώ για την διατροφή και την άσκηση μας βομβαρδίζουν διαρκώς, δεν έχουμε επαρκή πληροφόρηση για τη σπουδαιότητα του ύπνου..

Ο πολύς αλλά και ο λίγος ύπνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, σχετίζονται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.Επιπλέον, όπως αποκαλύφτηκε, όσοι περιορίζουν τον ύπνο τους από τις εφτά στις πέντε ώρες έχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται εφτά ώρες. Ωστόσο, ο κίνδυνος φαίνεται αυξημένος και γι' αυτούς που κοιμούνται παραπάνω από οκτώ ώρες.

Ο ερευνητής Francesco Cappuccio δήλωσε πως λιγότερες ώρες ύπνου και υψηλότερα επίπεδα διαταραχών κατά τη διάρκεια του, έχουν γίνει πολύ διαδεδομένα στις βιομηχανικές κοινωνίες. Η εργασία με βάρδιες σημαίνει ότι κούραση και υπνηλία την ημέρα είναι πιο συνήθη σε σχέση με μερικές δεκαετίες νωρίτερα. Ο ύπνος αποτελεί την καθημερινή διαδικασία φυσιολογικής αποκατάστασης και ανάκαμψης και η έλλειψή του έχει αρνητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η έλλειψη ύπνου έχει σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο αύξησης βάρους, υπέρτασης και διαβήτη τύπου ΙΙ.



Ωστόσο, δήλωσε πως η σχέση μεταξύ του πολύ ύπνου και της ασθενούς υγείας είναι λιγότερο ξεκάθαρη, αν και θεωρεί πως το να μένει κανείς στο κρεβάτι για μεγάλες περιόδους μπορεί να αποτελεί σημάδι κατάθλιψης, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, να οφείλεται σε κούραση σχετιζόμενη με τον καρκίνο. Καταλήγοντας, ο ερευνητής σημειώνει ότι το να κοιμάται κάποιος σταθερά περίπου εφτά ώρες κάθε νύχτα είναι κατάλληλο για την υγεία, ενώ η μείωση των ωρών ενδεχομένως προδιαθέτει σε προβλήματα υγείας.


Όμως, τι ορίζει τελικά έναν καλό ύπνο? Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου ζωής μας και αποτελεί μια πολύ σημαντική βιολογική μας λειτουργία. Βέβαια η ακριβής λειτουργική του σημασία παραμένει άγνωστη, αλλά, πιθανόν σχετίζεται με την ανάπαυση της εγκεφαλικής λειτουργίας και με την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης. Η στέρηση του ύπνου προκαλεί διαταραχές της προσοχής, της απόδοσης στην εργασία αλλά και του συναισθήματος. Συνεπώς, ο ύπνος είναι απαραίτητος για μια ομαλή διαβίωση. Η διάρκειά του είναι ικανοποιητική όταν ξυπνάμε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι. Η διάρκειά του ύπνου διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά υπολογίζεται περίπου στις 8 ώρες το εικοσιτετράωρο. Με την γήρανση συνήθως μειώνεται η διάρκειά του και πολλοί ηλικιωμένοι κοιμούνται 5-6 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Για να έχουμε ένα φυσιολογικό ύπνο καλό είναι να σεβόμαστε το βιολογικό μας ρολόι, δηλαδή να προσπαθούμε να πέφτουμε για ύπνο την ίδια περίπου ώρα το βράδυ και να ξυπνάμε περίπου την ίδια ώρα το πρωί.Το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι ήσυχο, σκοτεινό και με κανονική θερμοκρασία εφ’όσον το κρύο ή η ζέστη επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο. Επίσης, το κρεβάτι θα πρέπει να είναι άνετο (με καλό στρώμα) και με μαξιλάρι που κρατάει οριζόντιο και χωρίς κλίση τον αυχένα. Θα πρέπει να πέφτουμε για ύπνο όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιμηθούμε και να μην μας αγχώνει προκαταβολικά η ιδέα της αϋπνίας. Και ας μην ξεχνάμε τον μεσημεριανό ύπνο που κάνει θαύματα!!



Και όπως είπε και ο προαναφερθής επιστήμονας " η ανάγκη για ύπνο είναι όπως το ύψος ή το μέγεθος του παπουτσιού. Όλοι έχουμε το δικό μας ξεχωριστό νούμερο και αν κοιμόμαστε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό τότε υπάρχουν συνέπειες." Για αυτό, ας βάλουμε τις λούτρινες τιγροπαντούφλες μας και όποιος κακόμοιρης τολμήσει να προσπαθήσει να μπει ανάμεσα σε εμάς και στον Ύπνο, του τραγουδούμε...



"..Είν' απαλό το κρεβάτι, αφήστε με να κοιμηθώ
στον ύπνο μου βλέπω έναν κόσμο χωρίς ξυπνητήρια
φανταστικό...!!!!!!!! "

[πηγή: εδώ ]

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Να σας πω (για) τον καφέ?

Πίνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού. Για εκατομμύρια άτομα αποτελεί αληθινό πάθος. Ο καφές είναι μία απόλαυση της καθημερινής ζωής. Αλλά επικρατούν πολλές λανθασμένες απόψεις για τις ιδιότητές του και τις συνέπειές του στην υγεία.Ας βάλουμε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους!




Οι άνθρωποι αρέσκονταν στα ροφήματα που περιείχαν καφεΐνη από τα αρχαία χρόνια. Από το 2700 π.χ. ο Κινέζος Αυτοκράτορας Shen Nung έπινε ζεστό τσάι. Ο καφές άρχισε να χρησιμοποιείται στην Αφρική γύρω στο 575 μ.Χ., όταν οι κόκκοι χρησιμοποιούνταν σαν χρήματα και καταναλώνονταν ως τρόφιμα.

Ο καφές έχει κατηγορηθεί κυρίως για αυτό το συστατικό του. Η καφεΐνη είναι μία φυσική ουσία που βρίσκεται στα φύλλα, στους σπόρους ή στα φρούτα, σε περισσότερα από 60 φυτά. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται ο καφές, τα cocoa beans, τα cola nuts και τα φύλλα τσαγιού, που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε πολλά αγαπημένα μας αναψυκτικά ή ροφήματα, όπως καφέ, τσάι, ποτά τύπου cola και τρόφιμα όπως η σοκολάτα. Η καφεΐνη παρασκευάζεται και συνθετικά, για να χρησιμοποιηθεί σαν ενισχυτικό γεύσης σε μερικά προϊόντα τροφίμων. Σε μερικά ελαφρά ροφήματα, η καφεΐνη προστίθεται σε μικρές ποσότητες σαν ένα συστατικό κλειδί για την απόδοση γεύσης, που προάγει τη μοναδική γεύση σε κάθε προϊόν.



-Μόνο ο καφές περιέχει καφεΐνη;
Όχι. Η χημική αυτή ουσία βρίσκεται και σε άλλα φυτικά προϊόντα όπως το τσάι. Επιπλέον επικρατεί η τάση της προσθήκης καφεΐνης σε αναψυκτικά τύπου cola.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΦΕΪΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ

Mg ΚΑΦΕΪΝΗΣ
ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ



Καφές φίλτρου

90 mg

Καφές στιγμής

63 mg

Ντεκαφεϊνέ

3 mg

Ντεκαφεϊνέ στιγμής

2 mg

Τσάι

42 mg

Τσάι στιγμής

30 mg

Παγωμένο τσάι

70 mg

Κακάο ρόφημα

4 mg

Σοκολατούχο γάλα

5 mg

Coca-cola

16 mg

Σοκολάτα γάλακτος

6 mg

Μαύρη ημίγλυκη σοκολάτα

20 mg

Σοκολάτα ζαχαροπλαστικής

26 mg

Σιρόπι με άρωμα σοκολάτας

4 mg


-Πως το σώμα αντιδρά στην καφεΐνη;
Η καφεΐνη είναι ελαφρύ διεγερτικό. Οι άνθρωποι διαφέρουν πολύ στην ευαισθησία τους απέναντι στην καφεΐνη. Αν και πολλά άτομα μπορούν να πιουν αρκετά φλιτζάνια καφέ μέσα σε μια ώρα και να μην παρατηρήσουν επιδράσεις, άλλα μπορούν να αισθανθούν κάποια επίδραση μετά από ένα σερβίρισμα.
Η καφεΐνη δεν συσσωρεύεται στο αίμα ή το σώμα και απεκκρίνεται φυσιολογικά μετά από μερικές ώρες από την κατανάλωση.
Σε ευαίσθητα άτομα τα tests δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο δράσης και να επιμηκύνει την εγρήγορση ποικίλων απαιτήσεων σε δραστηριότητες.


-Ο καφές φέρνει αϋπνία;
Αυτό ισχύει κυρίως για όσους δεν πίνουν συχνά καφέ. Σ' αυτήν την περίπτωση, ο ύπνος έρχεται με καθυστέρηση και είναι πιο διαταραγμένος αν ο καφές καταναλώθηκε 30-60 λεπτά πριν απ' την ώρα του. Άλλοι όμως δεν μπορούν να κοιμηθούν, ακόμη κι αν πιουν καφέ τρεις ή τέσσερις ώρες πριν πέσουν στο κρεβάτι. Όλα εξαρτώνται απ' την ευαισθησία του καθενός. Αντίθετα η καφεΐνη δεν επηρεάζει τον ύπνο όσων πίνουν συστηματικά καφέ. Για να μην έχει κάποιος αϋπνία, η καλύτερη λύση είναι να μην πιει καφέ ή να μην καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, μετά τις πέντε το απόγευμα.

-Ο καφές καλμάρει τους αγχώδεις;
Όχι. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η καφεΐνη συμβάλλει στην αύξηση του στρες στα αγχώδη άτομα ή σε όσους πάσχουν από κρίσεις πανικού.

-Μπορούμε να πίνουμε καφέ όταν παίρνουμε φάρμακα;
Δεν θα ήταν λογική η απαγόρευση της κατανάλωσης ενός ή δύο φλιτζανιών καφέ σε κάποιον που ακολουθεί μία θεραπεία με φάρμακα. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η καφεΐνη ενισχύει ή αποδυναμώνει την επίδραση ορισμένων φαρμάκων. Η λήψη αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών και βαρβιτουρικών δεν πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα καφέ. Με άλλα φάρμακα επιβάλλεται λογική ποσότητα καφέ.

-Ο καφές και το τσιγάρο είναι ένας κακός συνδυασμός;
Ο καφές και το τσιγάρο συνήθως πάνε μαζί. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι καπνιστές έχουν την τάση να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες καφέ από τους μη καπνιστές. Η νικοτίνη έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποβολής της καφεΐνης απ' τον οργανισμό και ο καπνιστής νοιώθει την ανάγκη να αυξήσει την πρόσληψη καφεΐνης, για να διατηρήσει τα επίπεδά της στο αίμα του. Σύμφωνα με τα πορίσματα των ερευνών, όσοι κόβουν το κάπνισμα δεν περιορίζουν την κατανάλωση καφέ πριν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο ντεκαφεϊνέ καφές αυξάνει τη διάθεση για τσιγάρο.


-Ο καφές διευκολύνει την πέψη;
Για πολλούς ένα καφεδάκι μετά το γεύμα είναι απαραίτητο για την χώνεψη. Αλλά οι διάφορες έρευνες δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την άποψη, από τη στιγμή μάλιστα που ένας καφές δυσχεραίνει την πέψη πολλών άλλων. Και σ' αυτό το σημείο παίζει ρόλο η ευαισθησία του καθενός.

-Αυξάνει η καφεΐνη τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου;
Στους υγιείς, η μέτρια κατανάλωση καφέ (2-4 φλιτζάνια την ημέρα) δεν έχει δυσμενή αποτελέσματα στην καρδιά ή τα αγγεία. Καμία έρευνα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην καρδιακή προσβολή και την κατανάλωση καφέ. Όσον αφορά την αρτηριακή πίεση, ο καφές, το τσάι και τα άλλα καφεϊνούχα ροφήματα δεν προκαλούν κάποια συνεχή αύξηση. Μερικά άτομα που είναι ευαίσθητα στην καφεΐνη μπορεί να έχουν την εμπειρία μιας πολύ μικρής, πρόσκαιρης αύξησης πίεσης στο αίμα, που συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες. Οι μελέτες δείχνουν ότι οποιαδήποτε αύξηση στην αρτηριακή πίεση, είναι μικρότερη από εκείνη που φυσιολογικά ανεβαίνει όταν ανεβαίνουμε σκαλιά.

καφές προκαλεί εθισμό;
Η απότομη διακοπή του, σε όσους πίνουν συστηματικά καφέ, μπορεί να επιφέρει συμπτώματα στέρησης: αίσθημα κόπωσης, υπνηλία, πονοκέφαλο, εκνευρισμό. Με ένα φλιτζάνι καφέ τα συμπτώματα εξαφανίζονται αμέσως. Τα προβλήματα στέρησης αρχίζουν συνήθως 12 με 14 ώρες μετά το τελευταίο φλιτζάνι. Ευτυχώς όμως το στερητικό σύνδρομο υποχωρεί σιγά σιγά για να εξαφανιστεί τελείως μετά από μία εβδομάδα. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ποσότητα κατανάλωσης καφέ, για να δημιουργηθεί η εξάρτηση στην καφεΐνη. Ακόμα και ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ ή τρία κουτάκια coca cola, αρκούν για να προκαλέσουν εθισμό σε ευαίσθητα άτομα. Ακόμα και τα νεογέννητα, των οποίων η μητέρα έπινε μεγάλες ποσότητες καφέ κατά την κύηση, παρουσιάζουν συμπτώματα στέρησης (εκνευρισμό, κινητικότητα, εμέτους) που εξαφανίζονται ύστερα από μερικές ημέρες.




-Η καφεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου;
Η υποψία ότι η καφεΐνη θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για ανάπτυξη κάποιας μορφής καρκίνου, δεν έχει αποδειχθεί με επιστημονικές έρευνες. Δύο πρόσφατες μελέτες μεγάλου αριθμού ατόμων στη Νορβηγία (16.000) και στη Χαβάη (7.350) δεν βρήκαν σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση του καφέ και στον κίνδυνο για καρκίνο. Αυτό εδραίωσε πιο στέρεα την προγενέστερη θέση της Αμερικάνικης Αντικαρκινικής Εταιρείας που έλεγε: "Οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν προτείνουν μία σύσταση κατά της μέτριας χρήσης καφέ. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η καφεΐνη, ένα φυσικό συνθετικό τόσο του καφέ όσο και του τσαγιού, αποτελεί έναν παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο στον άνθρωπο".

-Έχει η καφεΐνη κάποια συμμετοχή στην ανάπτυξη νοσημάτων του μαστού;
Όλες οι κλινικές μελέτες μέχρι σήμερα δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης, δεν αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και δεν σχετίζεται με την ανάπτυξη ινοκυστικής νόσου του μαστού.

-Ο καφές ενισχύει τη σεξουαλικότητα;
Ο καφές δεν είναι αφροδισιακό, αλλά ένα διεγερτικό της διάθεσης και της ετοιμότητας. Αντίθετα, αν εμφανισθεί πρόβλημα στειρότητας σε ένα ζευγάρι, συνίσταται στους δύο συντρόφους να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ. Πάντως αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι παρουσιάζεται μείωση της γονιμότητας σε όσους κάνουν υπερκατανάλωση καφέ.

-Επηρεάζει η καφεΐνη τα παιδιά περισσότερο απ' τους ενήλικες;
Τα παιδιά δεν είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις της καφεΐνης απ' ότι οι ενήλικες. Γενικά η καφεΐνη αποβάλλεται απ' το σώμα δύο φορές πιο γρήγορα στα παιδιά απ' ότι στους ενήλικες.





[πηγή: εδώ ]

6 αλήθειες για το τσιγάρο


Είναι γεγονός και το γνωρίζουμε όλοι μας πια ότι με τη διακοπή του καπνίσματος προσφέρουμε τεράστια οφέλη στην υγεία μας μακροπρόθεσμα.Ωστόσο, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ακόμη και σε ώρες, μετά τη διακοπή του τσιγάρου, η διαφορά στον οργανισμό μας είναι ήδη αισθητή.

Μερικά από τα άμεσα οφέλη είναι τα εξής:

  • Εντός οκτώ ωρών, το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό μειώνεται, ενώ τα επίπεδα του οξυγόνου αυξάνονται σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Δυο μέρες μετά τη διακοπή του τσιγάρου, η γεύση και η όσφρηση ενισχύονται και ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή μειώνεται
  • Η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη μέσα σε τρεις ή τέσσερις μέρες λόγω της αυξημένης ικανότητας των πνευμόνων
  • Δυο εβδομάδες μετά, στον οργανισμό δεν έχει απομείνει νικοτίνη, ενώ η ροή του αίματος αυξάνεται
  • Εντός τριών μηνών, η κυκλοφορία και η λειτουργικότητα των πνευμόνων βελτιώνονται, ενώ η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικά ευκολότερη
  • Στους εννέα μήνες, ο βήχας, η κούραση και η ρηχή αναπνοή περιορίζονται σημαντικά.
Νομίζω πως για να καταλάβουμε τι καλό κάνουμε στους εαυτούς μας οφείλουμε να δουμε αυτό το video..


[ πηγή: εδώ ]

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Έβαλα c-box!! NANA NANANA NA!!!


ΚΑΛΑ Ε ΠΕΤΑΩ ΑΠ'ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ..!!!! ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟ-Φ(Ο)ΡΙΚΗΣ ΕΓΩ..
ΧΕΧΕ!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Metallica

Fade to black


Life it seems, will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free



Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now he's gone

No one but me can save myself, but its too late
Now I can't think, think why I should even try

Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say good-bye
Good-bye



[videoclip : εδώ ]

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Η ιστορία του αλόγου στο τραπέζι..

" Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Γιάννη ήταν καλεσμένος σε μια δεξίωση. Καθώς μπήκε στο σπίτι του οικοδεσπότη του, είδε τους καλεσμένους στο σαλόνι να αλληλοσυστήνονται και να συζητούν μεταξύ τους σε πηγαδάκια. Κάποια στιγμή, ο οικοδεσπότης τους, τους διέκοψε για να τους πει πως το δείπνο ήταν σερβιρισμένο και πως μπορούσαν να περάσουν στην τραπεζαρία. Καθώς όλοι μπήκαν στην τραπεζαρία, όπου ένα υπέροχο πλούσιο δείπνο ήταν σερβιρισμένο, είδαν πως στη μέση του τραπεζιού κάθονταν ένα μικρό άλογο. Το άλογο κάθονταν εκεί ήρεμο και ακίνητο. Οι καλεσμένοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους ανήσυχα αλλά καθώς ο οικοδεσπότης κάθισε στο τραπέζι κάθισαν κι αυτοί. Οι καλεσμένοι άρχισαν να τρώνε βιαστικά το φαγητό τους χωρίς να κοιτούν γύρω τους ή να συζητούν μεταξύ τους. Σύντομα ο οικοδεσπότης κατάλαβε πως το άλογο αναστάτωνε τους καλεσμένους του και προσπάθησε να το κάνει να φύγει από το τραπέζι, σπρώχνοντάς το και δελεάζοντάς το με φαγητό αλλά μάταια. Έτσι ζήτησε συγγνώμη από τους καλεσμένους του, κι επέστρεψε στη θέση του. Η κίνησή του αυτή δεν άλλαξε καθόλου τη βαριά κι αμήχανη ατμόσφαιρα του δείπνου για αυτό και ο οικοδεσπότης ανακοίνωσε πως, αν ήθελαν, μπορούσαν να βγουν στη βεράντα για καφέ ή ποτό. Οι καλεσμένοι ανακουφισμένοι έσπευσαν προς τη βεράντα, όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.




Μερικούς μήνες αργότερα ο Γιάννης ξαναεπισκέφτηκε το φίλο του στο σπίτι του και τον ρώτησε σχετικά με το άλογο που του είχε καταστρέψει το δείπνο στην προηγούμενή του επίσκεψη. Ο οικοδεσπότης του απάντησε: «Λοιπόν, ο θάνατος είναι σαν το αλογάκι στη μέση του τραπεζιού. Αν οι άνθρωποι το φοβούνται και το αποφεύγουν με κάθε κόστος, καταστρέφει το δείπνο. Αν το δεχτούν και το δουν όπως ακριβώς είναι τότε καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να χαλάσει την ευχαρίστηση του φαγητού και τη συντροφιά των καλεσμένων». Ο Γιάννης είπε πως κατάλαβε και ο οικοδεσπότης του τον κάλεσε μέσα για δείπνο. Μπαίνοντας στην τραπεζαρία ένα αλογάκι κάθονταν στο τραπέζι. Ο Γιάννης είπε: «βλέπω το θάνατο στο τραπέζι» _ «είναι πάντα εκεί» ανταπάντησε ο οικοδεσπότης. Κι έπειτα ο Γιάννης είπε: «βλέπω και καταλαβαίνω τώρα» κι ο οικοδεσπότης είπε: «ωραία τώρα μπορούμε να φάμε»."





(γραμμένη από τον ψυχολόγο Richard Kalish)

[πηγή: εδώ ]

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

"Και για ποιο λόγο θέλετε να εργαστείτε σε εμάς?"

.....
"Μα φυσικά γιατί λείπει ένα άτομο σαν εμένα από την εταιρεία σας!"






Και μόνο στη σκέψη ότι θα ρθει και εμένα η ώρα μου να δώσω συνεντεύξεις και να ετοιμάσω βιογραφικά για να βρω δουλειά μου κόβονται τα πόδια.. Όμως ρε παίδες λίγο μυαλό το διαθέτουμε..Ας μην κάνουμε τις γκάφες που κάνανε άλλοι υποψήφιοι..Παρακάτω σας παρουσιάζω τις μεγαλύτερες γκαφίτσες που έχουν κάνει κατά καιρούς διάφοροι υπόψηφιοι..Γελάστε με την ψυχή σας!!Καλή μας εβδομάδα!!!


Ένας/ Μία υποψήφιος για εργασία


1. …είχε συνημμένη μια συστατική επιστολή από τη μητέρα της.

2. …χρησιμοποίησε για το βιογραφικό της γαλάζιο χαρτί με αρκουδάκια.

3. … δικαιολόγησε την τρίμηνη αποχή του από εργασία λέγοντας ότι ξεπερνούσε το θάνατο του γατιού του.

4. …διευκρίνισε ότι η διαθεσιμότητά του για εργασία τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές είναι πολύ περιορισμένη γιατί τα σαββατοκύριακα είναι «ελεύθερος χρόνος για αλκοόλ».

5. …συμπεριέλαβε μια φωτογραφία της από σχολική γιορτή.

6. …ζωγράφισε ένα αυτοκίνητο στην εξωτερική πλευρά του φακέλου που περιελάμβανε το βιογραφικό, αναφέροντας ότι το αυτοκίνητο είναι το δώρο για τον υπεύθυνο πρόσληψης.

7. …περιέλαβε τα χόμπι του στο βιογραφικό του, ένα εκ των οποίων ήταν η νυχτερινή παρακολούθηση ερπετών.

8. …ανέφερε στο βιογραφικό της ότι η αδελφή της κάποτε είχε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό φαγητού.

9. …τόνισε ότι εργάζεται καλύτερα γυμνός.

10. …δικαιολόγησε το γεγονός ότι στο ιστορικό του περιλαμβάνεται σύλληψη, λέγοντας: «Κλέψαμε ένα γουρούνι, αλλά ήταν πολύ μικρό».



Στην περίπτωση των συνεντεύξεων, όπου υπάρχει και η προσωπική επαφή και ο υπεύθυνος προσωπικού παρατηρεί κάθε λεπτομέρεια, το ενδεχόμενο «γκάφας» είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ωστόσο, τα «παρατράγουδα» που εμφανίστηκαν στις παρακάτω περιπτώσεις, μάλλον είχαν στο μυαλό τους την περίπτωση να μην προσληφθούν, αλλά σίγουρα έκαναν τις συνεντεύξεις τους αξιομνημόνευτες.

Στις παρακάτω περιπτώσεις, ο/η υποψήφιος για εργασία:

1. …«μου είπε να τον προσλάβω επειδή είναι αλλεργικός στην ανεργία».

2. …«υποστήριξε ότι θα πρέπει να τον πάρουμε επειδή θα αποτελέσει πολύ καλή προσθήκη στην ομάδα ποδοσφαίρου μας, για το πρωτάθλημα επιχειρήσεων».

3. …«θεώρησε ότι η δουλειά είναι δική του επειδή έχει ήδη αιτηθεί τρεις φορές και αυτή τη φορά είναι η σειρά του».

4. …«εξήγησε ότι η εταιρία μας προσφέρει καλό πακέτο παροχών, πράγμα που είναι καλό γιατί σκοπεύει να λείψει για μεγάλο διάστημα στο επόμενο έτος».

5. …«έφτιαξε δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε την πρόσληψή του».

6. …«εξήγησε ότι δεν είχε εμπειρία για τη θέση που έδινε συνέντευξη, αλλά είχε εμπειρία ο φίλος της».

7. …«ολόκληρο το βιογραφικό που μου παρουσίασε ήταν σε μορφή τραγουδιού ραπ».

8. …«μου είπε ότι ήθελε τη δουλειά επειδή θα ήθελε να σταματήσει να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους».

9. …«έφερε τη μητέρα του στη συνέντευξη και την άφησε να μιλήσει εκείνη αντ’ αυτού».

10. …«ήλθε με σκισμένα τζιν και μου είπε ότι χαιρόταν γιατί θα εργαζόταν επιτέλους κάπου που θα τον δέχονταν όπως είναι».



[πηγή: εδώ ]

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Ψωμί - παιδεία - ελευθερία


Κάθε φορά που η Ελλάδα ζει το «Πολυτεχνείο» ως τη μεγίστη αντιδικτατορική πάλη έρχονται στο φως της ιστορικής έρευνας νέα στοιχεία, αποκαλυπτικά για τους σκοταδιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, που στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών του 1967. Για τους μηχανισμούς που στήθηκαν τα μαύρα χρόνια της μετεμφυλιακής περιόδου, την εμπλοκή της CIA στη «Διοίκηση» του ελληνικού στρατού. Αλλά, το «Πολυτεχνείο» είναι μέσα μας, είναι εδώ. Παρά τις «διαμαρτυρίες» κάποιων κονδυλοφόρων, κουρασμένων παιδιών του «εκσυγχρονιστικού συστήματος» ότι ήδη έγινε «μουσειακό είδος»... Παρά τις χυδαίες κραυγές του «οικονομικού διανοουμενισμού» (βλ. βολεμένων), το «Πολυτεχνείο» επιμένει. Γιατί, το «Πολυτεχνείο» είναι η ζωντανή ιστορία αυτού του τόπου. Είναι σαν να προσπαθούν να «σβήσουν» με μιας τα ιστορικά γεγονότα για λευτεριά, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Αν ανατρέξουμε στις ελληνικές εφημερίδες των τελευταίων είκοσι ετών θα βρούμε σωρεία άρθρων, δηλώσεων, συνεντεύξεων, αναλύσεων όπου με διάφορα και διαφορετικά, κάθε φορά, επιχειρήματα προωθείται η ίδια πάντα πρόταση: "Να μη γίνει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ", "να σταματήσει ο "στείρος αντιαμερικανισμός" των συνθημάτων". Υπογράφουν κορυφαία στελέχη των δύο εταίρων του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη του Συνασπισμού, διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα εν τη γενέση τους..

Η ελληνική δικτατορία 1967-1974 θεωρείται διεθνώς ένα ακόμα επεισόδιο του Ψυχρού Πολέμου, στην μάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η προσπάθεια της Σοβιετικής Ένωσης να προσεταιριστεί έθνη που ανήκαν στην Δύση, συχνά οδηγούσε σε αντίδραση απο την μεριά των Δυτικών και κυρίως των Αμερικανών που ήταν επικεφαλής του δυτικού συνασπισμού.

Στο εσωτερικό των χωρών, στις πιο βίαιες περιπτώσεις, αυτή η μάχη κατέληγε είτε σε πλήρη επικράτηση των κομμουνιστών όπως στο Βιετνάμ/ Καμπότζη ή σε στρατιωτική δικτατορία των πιο ακραίων δυτικόφιλων εθνικιστών (Αργεντινή/ Χιλή). Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, οι στρατιωτικοί ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν αυτό που εκλάμβαναν ως κομμουνιστικό κίνδυνο με περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και εγκαθίδρυση δικτατοριών. Σε αυτήν την δράση τους είχαν συχνά την σιωπηρή ανοχή έως και σε μερικές περιπτώσεις ανοιχτή συμπαράσταση της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ.

Στην πατρίδα μας, από το 1972 οι συνθήκες έντασης και αυξημένης οργής μέσα στην κοινωνία ήταν δεδομένες. Αρχίζουν οι πρώτες διαδηλώσεις από φοιτητές. Μπροστά στην κινητικότητα που είχε αρχίσει να υπάρχει στον κοινωνικό χώρο, το καθεστώς έπρεπε να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων επιβολής προκειμένου να εκτονώσει την αντίθεση που αναπτυσσόταν. Η «φιλελευθεροποίηση» άρχισε να διαγράφει μια πορεία σύμφωνα με την οποία η άρση των εκτάκτων μέτρων ερχόταν να αντικατασταθεί με νόμους και διατάγματα. Αρχίζοντας από τον φοιτητικό χώρο και στήνοντας στα τέλη του χρόνου ελεγχόμενες εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους, εκείνο που επιτυγχάνει το καθεστώς είναι να προκαλέσει εντάσεις, που στη συνέχεια προσπαθεί να καταστείλει εφαρμόζοντας το μέτρο της διακοπής των αναβολών λόγω σπουδών. Έτσι, από τις αρχές του 1973 εκδηλώνονται διαδηλώσεις φοιτητών-σπουδαστών με διάφορες αφορμές (π.χ., το αίτημα για την κατάργηση του ΝΔ 1347, που διέκοπτε την αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών) και σχεδόν πάντα κατέληγαν σε άγριους ξυλοδαρμούς των παρευρισκομένων και την σύλληψη τους από τους μπάτσους και τους ασφαλίτες.

Απόπειρες συγκεντρώσεων στη Νομική και το Χημείο με σκοπό την κατάληψη των κτιρίων πραγματοποιούνται στις αρχές Μάρτη και αντιμετωπίζονται με κλείσιμο των σχολών και συλλήψεις. Στα μέσα του ίδιου μήνα γίνονται συνελεύσεις στη Νομική, το Χημείο, το Πολυτεχνείο και την Ιατρική. Η ασφάλεια συλλαμβάνει 36 άτομα. Όταν τέλος, στις 20 Μάρτη γίνεται απόπειρα κατάληψης της Νομικής από 2500 άτομα, οι μπάτσοι εισβάλουν από την ταράτσα με σκάλα και ακολουθεί άγριος ξυλοδαρμός με δεκάδες τραυματίες και πάνω από 100 συλλήψεις. Οι κινητοποιήσεις από τις αρχές του 1973 μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα κινούνται στον άξονα Πολυτεχνείο-Νομική. Από εδω και στο εξής όμως ο χώρος του Πολυτεχνείου γίνεται το επίκεντρο των εξελίξεων και το σημείο αναφοράς των αγωνιζόμενων. Είναι φανερό πως αυτή η συνεχής επαφή με το χώρο του Πολυτεχνείου δεν ήταν εντελώς τυχαία. Στη Νομική υπήρχε το μειονέκτημα μιας απόστασης από τον κόσμο. Η Σόλωνος μπορούσε εύκολα να αποκλειστεί και οι καταληψίες να απομονωθούν σχετικά εύκολα από τις δυνάμεις καταστολής. Οι εμπειρίες έδειξαν πως δεν αρκούσε να μαζευτεί κόσμος, αλλά να μπορεί να υπάρχει και η αναγκαία επικοινωνία ανάμεσα σ’ αυτόν και τους καταληψίες. Τα μειονεκτήματα αυτά της Νομικής τα ξεπερνούσε το Πολυτεχνείο που, εκτός των άλλων, διέθετε μεγαλύτερο χώρο και ταυτόχρονα όντας στην καρδιά της πόλης πρόσφερε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα: βρισκόταν επί της Πατησίων, η οποία αποτελούσε την σύνδεση τριών μεγάλων αρτηριών κυκλοφορίας (Πανεπιστημίου - Ακαδημίας - Σταδίου). Το Πολυτεχνείο σαν επιλογή για κατάληψη ήταν η ιδανική περίπτωση.

Έτσι φτάνουμε στο πρωινό της Τετάρτης 14 Νοέμβρη όπου γίνονται Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων των φοιτητών για να συζητήσουν το θέμα των φοιτητικών εκλογών, ύστερα από προηγούμενη δήλωση του υπουργού παιδείας Σιφναίου στη Σύγκλητο και τους Σπουδαστές ότι έχει στείλει για δημοσίευση το διάταγμα για τη διεξαγωγή των εκλογών μετά τις 15 Φλεβάρη.

Στη Νομική πραγματοποιείται συγκέντρωση. Γύρω στις 1 το μεσημέρι και ενώ η συνέλευση συνεχίζεται, έρχεται η πληροφορία ότι στο Πολυτεχνείο έχουν δημιουργηθεί προκλήσεις της αστυνομίας και οι σπουδαστές τους αποδοκιμάζουν. Στο μεταξύ έχουν έλθει σπουδαστές και από άλλες σχολές. Μετά από λίγο κάποιος φωνάζει ότι «στο Πολυτεχνείο οι αστυνομικοί χτυπούνε συναδέλφους (φοιτητές)». Επικρατεί αναστάτωση ανησυχία και οργή. Γίνεται πρόταση να γίνει διαδήλωση προς το Πολυτεχνείο. Περίπου 1500 φοιτητές ξεκινούν μέσω της Σόλωνος διαδήλωση που χτυπιέται από την αστυνομία κοντά στο Πολυτεχνείο. Οι μισοί περίπου από τους διαδηλωτές καταδιωκόμενοι από τους μπάτσους ενώνονται με τους φοιτητές που βρίσκονται στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Οι υπόλοιποι φεύγουν στους γύρω δρόμους.




Η επίθεση της αστυνομίας δημιουργεί νέα ένταση. Όσοι είναι μέσα στο προαύλιο φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία του κράτους και καλούν τον κόσμο να πλησιάσει. Παράλληλα γιουχαΐζουν και βρίζουν αξιωματικούς του στρατού, της αστυνομίας και ευέλπιδες που περνούν από το πεζοδρόμιο. Οι αστυνομικοί επιδίδονται σε κυνηγητό των συγκεντρωμένων έξω από το Πολυτεχνείο, φοιτητών και πολιτών. Το μπλοκάρισμα του Πολυτεχνείου και οι επιθέσεις των μπάτσων εξαγριώνουν τους έγκλειστους που αρχίζουν να πετούν στους αστυνομικούς νεράντζια, ενώ γίνονται μικροσυμπλοκές αυτών που βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο με τους μπάτσους καταλήγοντας γύρω στις 9 να γίνεται ολοκληρωτική κατάληψη του Πολυτεχνείου και του γύρω χώρου. Σταματά η κυκλοφορία. Οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 20.000

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία και για πρώτη φορά δημιουργείται η πεποίθηση ότι η χούντα μπορεί να πέσει. Ταυτόχρονα οι συνελεύσεις δίνουν και το ιδεολογικό στίγμα του αγώνα. Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 1973 μπαίνουν σε λειτουργία οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού στους 1.050 χιλιόκυκλους που μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα σε όλη την Αθήνα που παρακολουθεί τα γεγονότα.Στις 9 το πρωί στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και σχηματίζονται δύο μεγάλες διαδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου. Το μεσημέρι επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού... Ο αγώνας είναι κοινός... Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο... Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το Πολυτεχνείο τραγουδάνε το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Το απόγευμα οι διαδηλωτές στο χώρο γίνονται χιλιάδες με συμμετοχή των εργατών. Έτσι στις 6 το απόγευμα αρχίζουν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας με πολλούς τραυματίες. Στις 7 το απόγευμα μεγάλη διαδήλωση κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο και η Αστυνομία χτυπάει. Εμφανίζονται τεθωρακισμένα της Αστυνομίας και πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη Σόλωνος, στην Κάνιγγος, στη Βάθη, στην Αριστοτέλους, στην Αλεξάνδρας, στην πλατεία Αμερικής γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Στις 9.30 η Αστυνομία απαγορεύει την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μέχρι νεοτέρας διαταγής.

Στις 11 το βράδυ ο ραδιοσταθμός και τα μεγάφωνα καλούν τον κόσμο να μη φύγει. Οι αύρες έχουν κυκλώσει το χώρο του Πολυτεχνείου και τα δακρυγόνα έχουν πνίξει την περιοχή. Όσοι μένουν ανάβουν φωτιές για να εξουδετερώσουν τα δακρυγόνα και στήνουν οδοφράγματα.




Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ( Σάββατο 17 Νοέμβρη) τα πρώτα τανκς εμφανίζονται, ενώ στο νοσοκομείο που οργανώθηκε στο Πολυτεχνείο, μεταφέρονται όλο και περισσότεροι νεκροί και τραυματίες. Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τα τανκς έχουν ζώσει το Πολυτεχνείο. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοσταθμός μεταδίδουν: «Μην φοβάστε τα τανκς», «Κάτω ο φασισμός», «Φαντάροι είμαστε αδέρφια σας. Μη γίνετε δολοφόνοι».

Στις 1.30 τα τανκς ξεκινούν με αναμμένους τους προβολείς. Οι φοιτητές τοποθετούν μια «Μερσεντές» πίσω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσει την είσοδο των τανκς. Οι φοιτητές είναι ανεβασμένοι στα κάγκελα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν στους φαντάρους: «Είμαστε αδέρφια». Δίνεται διορία 20 λεπτών για να βγουν οι έγκλειστοι, ενώ ένα τανκ παίρνει θέση απέναντι στην είσοδο. Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ασφαλή έξοδο του κόσμου.



Ωρα 2.50, ξημερώματα του Σαββάτου 17 Νοέμβρη. Ο επικεφαλής αξιωματικός με μια κίνηση του χεριού του, δίνει την εντολή να ξεκινήσει το τανκ. Η πόρτα πέφτει και το τανκ συνεχίζει την πορεία του φτάνοντας μέχρι τις σκάλες του κτιρίου «Αβέρωφ». Μαζί του μπαίνουν ασφαλίτες και άντρες των ΛΟΚ. Πέφτουν πυροβολισμοί. Υπάρχουν φαντάροι που βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν, αλλά στις εξόδους τούς περιμένουν ασφαλίτες και συλλαμβάνουν και τους κυνηγούν , οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών τους προσφέρουν άσυλο..




Στις 3.20 δεν υπάρχει πλέον κανένας στο Πολυτεχνείο έχει εκκενωθεί πλήρως. Πολλοί φοιτητές φοβούμενοι την σύλληψη, αν και βαριά τραυματισμένοι, αρνούνται τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.












Η 17 Νοέμβρη σηματοδοτεί τον πόθο, την ελπίδα, την υπόσχεση ότι σ' αυτόν τον τόπο, όσα εμπόδια κι αν βάζουν οι αμερικανοτσολιάδες της Νέας Τάξης, όσες υποκλίσεις κι αν κάνουν όλοι όσοι δηλώνουν ότι «είναι Αμερικανοί», ό,τι κι αν κάνουν οι υποτακτικοί του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», τελικά, σ' αυτόν τον τόπο, κόντρα και πείσμα σε όλους αυτούς, «θα κάνει ξαστεριά».
Η 17η Νοέμβρη 1973 και η επακόλουθη πτώση της χούντας υπήρξε ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από τον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία δεν είναι ένα απλό «δρομολόγιο», είναι μια υπόσχεση που δίνει κάθε φορά ο ελληνικός λαός, ότι ο «λογαριασμός με τον ιμπεριαλισμό μένει ανοιχτός».

Αυτές είναι οι μνήμες του μέλλοντός μας. Μια ελεύθερη Ελλάδα, μια ανεξάρτητη Ελλάδα, με ψωμί για το λαό της, με μόρφωση για τα παιδιά της, με εθνική ανεξαρτησία. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα που τα κατοπινά χρόνια, κάποιοι άκαπνοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, καπηλεύτηκαν είτε για να ανέλθουν πολιτικά , είτε ενάντια στους μετέπειτα αγώνες του λαού αποπροσανατολίζοντας την πορεία του με ¨τρομοκρατικές ενέργειες¨.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

και όπως έγραψε ο Μίλαν Κούντερα:

"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη."


[πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ ]

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Σοκολατίστε..Κάνει καλό!!





Σοκολάτα!! Σύντροφος, φίλος ή άσπονδος εχθρός? Πόσες φορές μας κράτησε παρέα στις μεγάλες μας μοναξιές? Αμέτρητα γλυκά φιλιά.. Αμέτρητα άδεια βάζα μερέντας..!! Και στο καπάκι, το γνωστό ξεφύλισμα του θερμιδομετρητή.. Αξίζει τελικά η τόση φασαρία? Μισό να τελειώσω την σοκοφρετούλα μου και συνεχίζω!!!




Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Theobroma cacao ( το γνωστό μας κακαόδεντρο) που ευδοκιμεί αποκλειστικά σε τροπικά κλίματα? Η ιστορία της λεγόμενης τροφής των θεών μέχρι το 600 μ.Χ. κινείται στα πλαίσια της μυθολογίας...

Σύμφωνα με τη μεξικάνικη παράδοση, ο Κετζακότλ, θεός του χρυσού φεγγαριού και των παγωμένων ανέμων, δώρισε στους ανθρώπους τη φωτιά, το νερό και το κακαόδεντρο. Θεωρείται πως οι Μάγιας είναι ο λαός που καλλιέργησε πρώτος κακάο. Με την κατάκτησή τους από τους Αζτέκους, οι σπόροι κακάο, που ως τότε χρησίμευαν για την παρασκευή ενός πικρού θεραπευτικού ροφήματος με μπαχαρικά (Choclatl), έγιναν πολύτιμο μέσο συναλλαγής.

Με την ιδιότητα αυτή το γνώρισε και ο Χριστόφορος Κολόμβος χωρίς να του δώσει, όμως την πρέπουσα σημασία. Στην Ευρώπη, η σοκολάτα έφτασε με την κατάκτηση του Μεξικού από τον Φερδινάρδο Κορτές, ο οποίος απέστειλε ως θησαυρό τους κόκκους κακάο στην Ισπανία. Το 1615 η Άννα η αυστριακή, πριγκίπισσα της Ισπανίας, μετά το γάμο της με το βασιλιά της Γαλλίας, συστήνει τη γεύση της σοκολάτας, αναμεμειγμένη με γλυκαντικές ουσίες, στη βασιλική αυλή. Το 1780 πραγματοποιείται η πρώτη βιομηχανική παρασκευή σοκολάτας στη Βαρκελώνη και το 19ο αιώνα η παρασκευή της πρώτης πλάκας σοκολάτας στην Ελβετία.

Ο 20ος αιώνας, αναμφίβολα, έδωσε σημαντική ώθηση στη συμμετοχή της σοκολάτας στη ζαχαροπλαστική με αμέτρητα γλυκά, γλυκίσματα και πλάκες σοκολάτας. Το κυνήγι θερμίδων ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60, φτάνοντας στις μέρες μας να εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για την πραγματική διατροφική αξία της σοκολάτας, τα οφέλη και τις όποιες επιπτώσεις της.

Η σοκολάτα είναι ίσως από τα ελάχιστα προϊόντα με τόσο πλούσιο διατροφικό περιεχόμενο που της προσδίδει προληπτική δράση έναντι του καρκίνου, των καρδιαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Ο συνδυασμός λιπαρών οξέων που περιέχει δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σκούρα σοκολάτα δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.

Ανόργανα στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο έχει βρεθεί πως έχουν ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ οι πολυφαινόλες της, φυτικές ουσίες της σοκολάτας, χαρακτηρίζονται από τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων ως θρεπτοφαρμακευτικές για τον οργανισμό με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, η θεοβρωμίνη και η φαινυλαιθυλαμίνη είναι ουσίες που επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα, προσδίδοντας στη σοκολάτα αναλγητικές ιδιότητες οι οποίες βελτιώνουν και τη διάθεση!!!

Παρά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της και τις έρευνες που υποδεικνύουν μια θετική επίδρασή της στον οργανισμό μας, η σοκολάτα έχει ενοχοποιηθεί λανθασμένα για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η σοκολάτα θεωρούνταν σαν μια από τις κύριες αιτίες για πρόκληση βλαβών στα δόντια και την εκδήλωση ακμής στο πρόσωπο. Οι έρευνες δεν καταδεικνύουν κάποιο από τα συστατικά της σοκολάτας υπεύθυνο για την πρόκλησης ακμής, ενώ για την εμφάνιση τερηδόνας και άλλων οδοντικών βλαβών υπεύθυνη είναι η διατροφή στο σύνολό της.

Η παχυσαρκία είναι μια ακόμα πάθηση που οι περισσότεροι ‘χρεώνουν’ στη σοκολάτα και είναι η συγκεκριμένη άποψη που συγκρατεί και, θα λέγαμε, στερεί την απόλαυση της γλυκιάς γεύσης μιας πλάκας σοκολάτας από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι αλήθεια πως η σοκολάτα, εκτός από μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι και προϊόν με μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο (μια σοκολάτα υγείας 100γρ αποδίδει 479 θερμίδες).

Με απλά λόγια, μικρές ποσότητες σοκολάτας μπορούν να μας δώσουν πολλές θερμίδες. Είναι γνωστό πως όταν, μέσω της διατροφής μας, προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που ξοδεύουμε οδηγούμαστε σε αύξηση βάρους. Φυσικά, αυτό συμβαίνει με οποιοδήποτε τρόφιμο, όσο υγιεινό και να είναι και δεν είναι δυνατόν να καταλογίζουμε στο ίδιο το τρόφιμο την πιθανή αδυναμία να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Όλα τα τρόφιμα έχουν ξεχωριστές ευεργετικές ιδιότητες και καλούμαστε να επωφεληθούμε από αυτές, εισάγοντας τα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Δεν υπάρχει καλή και κακή τροφή και όλα βρίσκονται υπό το δικό μας έλεγχο για τον τρόπο που θα επιλέξουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Ο καθένας από εμάς, ακόμα και όσοι βρίσκονται σε δίαιτα απώλειας βάρους, μπορούν να εντάξουν ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας στο καθημερινό τους υγιεινό πρόγραμμα ή, αν προτιμούν, μια μικρή συσκευασία σοκολάτας ως το εβδομαδιαίο γλυκό τους.

Σε μια ισορροπημένη διατροφή, η σοκολάτα έχει τη δική της θέση. Αποτελεί όντως ‘δώρο θεού’ ένα τόσο διατροφικά προικισμένο προϊόν και καθιστά την καθημερινότητά μας πιο γλυκιά, ταυτόχρονα προσφέροντας μας όλες τις ευεργετικές τις ιδιότητες. Απολαύστε τη σοκολάτα με μέτρο και να θυμάστε πως η υπερβολή οδηγεί στο να γευόμαστε την... πικρή πλευρά του χαρακτήρα της.






[πηγή: εδώ ]

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ
Στίχοι: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΔΟΣΤΟΓΛΟΥ - Μουσική: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

Σε μια άδεια ζωή τα ερείπιά μου καπνίζουν
Κι ούτε στάλα βροχής από σένα δεν φτάνει
Μες στα βάθη της γης ξέρω ένα βοτάνι
Που τη λήθη χαρίζει σ' αυτούς που αγάπησαν.

Αν το βρείς, αν το βρείς χάρισέ το σε μένα
Όλα αυτά που αγαπώ είναι για πάντα χαμένα.

Είναι ο πόνος βαθύς κι η αγάπη δεν φτάνει
Είναι ένας ύπνος βαρύς αγκαλιά με έναν ξένο
Από πού 'ρθες εσύ σαν παιδί γερασμένο
Να με κρύψεις μακριά απ' τη ζωή μου που χάνει.

Από πού 'ρθες εσύ, τι κοιτάς το φεγγάρι
Όσα είναι μακριά μόνο αυτά μας ορίζουν
Πορφυρά ξωτικά που γλυκά μας κοιμίζουν
Σε μια αγκάλη ζεστή που νεκρούς θα μας πάρει.



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

METALLICA

On a long and lonesome highway east of omaha
You can listen to the engines moaning out as one note song
You think about the woman or the girl you knew the night before

But your thoughts will soon be wandering the way they always do
When youre riding sixteen hours and theres nothing much to do
And you dont feel much like riding, you just wish the trip was through

Here I am
On the road again
There I am
Upon the stage
Here I go
Playing star again
There I go
Turn the page

So you walk into this restaurant strung out from the road
And you feel the eyes upon you, as youre shaking off the cold
You pretend it doesnt bother you, but you just want to explode

Yeah, most times you cant hear em talk, other times you can
All the same old clichs, is it woman? is it man?
And you always seem outnumbered, you dont dare make a stand
Make your stand

Here I am
On the road again
There I am
Upon the stage
Here I go
Playing star again
There I go
Turn the page

Oo-ooh, out there in the spotlight, youre a million miles away
Every ounce of energy you try to give away
As the sweat pours out your body like the music that you play, yeah

Later in the evening, you lie awake in bed
With the echoes of the amplifiers ringing in your head
You smoke the days last cigarette, remembering what she said
What she said

He-ey

Yeah
Here I am
On the road again
There I am
Upon the stage
Here I go
Playing star again
There I go
Turn the page
There I go, yeah, yeah
There I go, yeah, yeah
There I go, yeah
There I go, yeah
There I go, oo-oo-ooh
There I go

And Im gone




[ videoclip: εδώ ]

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Γούνες,δερμάτινα accessories, μάλλινα ρούχα: κομψή βιαιοπραγία??

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ



ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ

Σήμερα έλαβα ένα email που έκανε link σε αυτο το video .. ΠΡΙΝ το παρακολουθήσετε, ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΤΟΜΑ. Ειλικρινά, έμεινα αποσβολωμένη.. Ήξερα ότι για να γίνει η γούνα, έπρεπε να γδαρθεί το άμοιρο το ζωάκι ζωντανό, αλλά οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές..





Υπάρχουν άραγε τελικά όρια μεταξύ ανθρώπινης ανάγκης και αιμοσταγούς εκμετάλευσης? Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι το γδάρσιμο ενός ζωντανού ζώου δεν είναι κάτι το απόκοσμο και μακρυνό, συμβαίνει, εδώ και τώρα!! Πότε θα πάψουμε να αναζητούμε τα ακριβά accessories αγνοώντας τον τρόπο παραγωγής τους?



Κρύβεται μια καλοστημένη βιομηχανία πίσω από τον πόνο που προδίδει το βλέμμα του... Δεν πρέπει να μισήσουμε το χέρι που το χτύπησε και το βασάνησε έτσι απάνθρωπα, αλλα το χέρι που πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν φταίει το αγράμματο ανθρωπάκι που έχει ανάγκη να ζήσει την οικογένεια του για να μην δει την κόρη του να εκπορνεύεται και τον γιο του να πουλάει ναρκωτικά.. Αυτός που πλουτίζει, αυτός πρέπει να τιμωρηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκμεταλεύεται τα δυστυχή αυτά πλασματάκια.




Χαρακτηριστικότατο είναι και αυτό το video ..


Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς γκλαμουράτες γούνες, πανάκριβα πλεκτά και δερμάτινα μποτίνια.. Δεν μπορούμε να ζήσουμε όμως χωρίς το δέρμα μας.. Γιατί λοιπόν να στηρίξουμε αυτόν το φρικαλέο βασανισμό? Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε οικονομικά όλη αυτή τη καλοστημένη φάρσα.. Γιατί τελικά τα 5 κωλοcents που αντιστοιχούν στο δουλοκάματο αυτών των ανθρώπων από το πορτοφόλι μας θα βγουν....



Σχετικά links:
bloodyburberry.com
Lurn what happens on fur farms and in the wild
Peta TV//Animal rights TV


Thanks Freedom

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Nirvana

The man who sold the world

We passed upon the stairs,
We spoke of was and when
Although I wasn 't there
He said I was his friend
Which came as a surprise
I spoke into his eyes
-I thought you died alone
A long long time ago

Oh no, not me,
We never lost control,
You 're face to face,
With the man who sold the world

I laughed and shook his hand,
I made my way back home,
I searched for form and land,
Years and years I roamed,
I gazed a gazely stare,
We walked a million hills
I must have died alone,
A long long time ago.

Who knows, not me,
I never lost control,
You 're face, to face,
With the man who sold the world.



[videoclip: εδώ]

Ψηλά τα χέρια? Ανάποδα το Pin..!

Να κάτι χρήσιμο! Διάβασα σε ένα από τα emails μου το εξής:

«Αν ποτέ αναγκαστούμε από κάποιον ληστή να κάνουμε ανάληψη, μπορούμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία βάζοντας το pin μας αντίστροφα. Για παράδειγμα, αν ο αριθμός pin είναι 1234, τότε στην προκειμένη θα πατήσουμε 4321! Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι πρόκειται για το δικό μας pin από την κάρτα, όμως θα μας δώσει το ποσό που ζητήσαμε, αλλά χωρίς να το γνωρίζει ο επίδοξος ληστής ότι έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία!»



Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει και ελπίζω να μην χρειαστεί να το διαπιστώσω!! Καλό είναι όμως να το έχουμε υπόψην!!

Φιλάκια και καλό Σαβ.κο!!


Thanks Manthi!!

Ανεκδοτάκι! (2)

Ένας σαδιστής, ένας μαζοχιστής, ένας δολοφόνος, ένας νεκρόφιλος, ένας
κτηνοβάτης και ένας πυρομανής κάθονται στο παγκάκι ενός ψυχιατρείου και
βαριούνται...

"Να κάναμε σεξ με μια γάτα;", λέει ο κτηνοβάτης

"Να κάνουμε σεξ με τη γάτα, αλλά μετά να την βασανίσουμε", λέει ο σαδιστής

"Να κάνουμε σεξ με τη γάτα, να τη βασανίσουμε, αλλά μετά να τη σκοτώσουμε",
λέει ο δολοφόνος

"Να κάνουμε σεξ με τη γάτα, να τη βασανίσουμε, να τη σκοτώσουμε και μετά να
ξανακάνουμε σεξ μαζί της" , λέει ο νεκρόφιλος

"Να κάνουμε σεξ με τη γάτα, να τη βασανίσουμε, να τη σκοτώσουμε, μετά να
ξανακάνουμε σεξ μαζί της, αλλά μετά να την κάψουμε κιόλας" , λέει ο
πυρομανής


Ησυχία απλώθηκε αμέσως μετά... όλοι περίμεναν τον μαζοχιστή να μιλήσει...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
... και αυτός λύνει τη σιωπή του : νιάουουουουου!



Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Human trufficking.. ΕΩΣ ΠΟΤΕ???

Τις προάλλες είδα με την παρέα μου την ταινία Human Trufficking (Στα Πλοκάμια της Πορνείας, ο αντίστοιχος ελληνικός της τίτλος) και σκέφτηκα να κάνω κάποια στιγμή ένα post για αυτό το θέμα..

Σε κάθε λεπτό που περνάει αντιστοιχεί και η απαγωγή μιας γυναίκας, έφηβης ή νεαρού αγοριού με σκοπό την εκπόρνευση τους.. Κανείς από όσους ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από την μεγαλύτερη βιομηχανία δουλεμπόρων δεν τολμά να μιλήσει..



Στο μεταξύ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ εξεφτελίζονται, ΧΑΝΟΥΝ το νόημα της ύπαρξης τους, χάνουν την ψυχή τους, χάνουν την ελπίδα ότι αυτό το σκηνικό μπορεί να αλλάξει και γίνονται έρμαια σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν.. «Ο απόλυτος τρόµος για τη ζωή και την ύπαρξη, η έντονη εσωτερική οργή και ενοχή που νιώθει το θύµα τόσο για τη φονική ασυνείδητη επιθετικότητα απέναντι στους βασανιστές του, όσο και λόγω της έκδοσης και της πορνείας, συντρίβουν την προσωπικότητά του», σηµειώνει ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής κ. Γιώργος Μποτονάκης που συνεργάζεται µε το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και παρακολουθεί θύµατα που φιλοξενούνται στον ξενώνα τού Δικτύου. «Η προσωπικότητα του θύµατος αποσυντίθεται. Νιώθει ότι “παύει να υπάρχει”, ότι “είναι κατεστραµµένη ύπαρξη”. Το θύµα φτάνει στο σηµείο να ταυτισθεί µε τον ή τους σωµατέµπορους, µε την επιθετικότητά του/τους σαν να λέει “έχεις δίκιο για ό,τι µου κάνεις, είµαι µαζί σου” Αποτέλεσµα είναι, επίσης, η παρανοϊκού τύπου δυσπιστία ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καλοσύνη και κάτι κακό και επικίνδυνο υπάρχει πάντα πίσω από κάθε προσφορά βοήθειας.Εξάλλου, το γεγονός ότι δεν έχουν νόµιµα χαρτιά, ο τρόµος για την οικογένεια που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, η πλύση εγκεφάλου ότι “αν το σκάσεις, θα σε σκοτώσουµε”, “αν πας στην αστυνοµία θα σε δώσουν πίσω” έχουν ως αποτέλεσµα τα θύµατα να εγκλωβίζονται στα κυκλώµατα. Η απόφαση για να ξεφύγει µια γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εξαρτάται», σηµειώνει ο κ. Μποτονάκης, «από το κοµµάτι υγιούς προσωπικότητας που έχει αποµείνει µέσα της».



Και λέω εγώ τώρα.. Όλοι εμείς που είμαστε ελεύθεροι να γκρινιάζουμε, να γελάμε, να κάνουμε έρωτα, να ζουμε ρε παίδες γενικότερα. Όλοι εμείς που έχουμε τη φωνή να μας ακούσουν, γιατί σωπαίνουμε? Γιατί κλείνουμε τα μάτια και αδιαφορούμε? Αύριο, μπορεί να είναι η φίλη μας, η αδερφή μας ή το μικρό μας το ξαδερφάκι.. Σε τέτοιο κόσμο θέλουμε να μεγάλωσουμε τα παιδιά μας?

Ενδιαφέροντα links:

END HUMAN TRAFFICKING NOW
foundation for the child and the family
Human traffickng, the 3rd largest criminal activity


[πηγές: εδώ, εδώ, εδώ ]

Depeche Mode

Higher love

I can taste more than feel
This burning inside is so real
I can almost lay my hands upon
The warm glow that lingers on

Moved, lifted higher
Moved, my souls on fire
Moved, by a higher love

I surrender all control
To the desire that consumes me whole
Leads me by the hand to infinity
Lies in wait at the heart of me

Moved, lifted higher
Moved, my souls on fire
Moved, by a higher love

Heaven bound on the wings of love
Theres so much that you can rise above

Moved, lifted higher
Moved, moved, by a higher love
By a higher love

I surrender heart and soul
Sacrificed to a higher goal

Moved, moved by a higher love
By a higher love



[videoclip: εδώ]

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Ανεκδοτάκι!

Κάποιος καθόταν στο μπαρ του αεροδρομίου της Ατλάντα, όπου πρόσεξε μια πανέμορφη γυναίκα να κάθεται δίπλα του. Σκέφτηκε:

"Πωπω, κουκλάρα, πρέπει να είναι αεροσυνοδός. Αλλά σε ποια εταιρία?"

Ελπίζοντας να σπάσει τον πάγο, σκύβει στο πλάι και ψιθυρίζει το σλόγκαν της Delta:


"Love to fly and it shows?"


Εκείνη τον κάρφωσε με ένα παραξενευμένο βλέμμα, οπότε αυτός σκέφτεται:

"Σκατά, δεν δουλεύει για τη Delta".

Λίγο αργότερα, θυμήθηκε ένα άλλο σλόγκαν:

"Something special in the air?"

Εκείνη τον κοίταξε με το ίδιο παραξενευμένο βλέμμα, οπότε αυτός ξέγραψε και την American Airlines.. Αμέσως μετά δοκίμασε το σλόγκαν της United:

"I would really love to fly your friendly skies ?"

Αυτή τη φορά η γυναίκα γύρισε και του απάντησε:

"What the fuck do you want??"

Αυτός χαμογέλασε, και κάθισε κανονικά στην καρέκλα του και είπε...


"Aaaah, Olympic Airways.."