Myspace Quotes at WishAFriend.com

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Εσύ φίλε μου ξέρεις τι τρως???

Ξέρετε παίδες μου ότι...:
  • Ο χώρος που αναλογεί στα κοτόπουλα δεν ξεπερνά τις διαστάσεις μιας κόλλας Α4 και δεν μπορούν όχι τα φτερά τους να ανοίξουν, αλλά ούτε να καθίσουν καλά-καλά; (Φαίνεται και στα video που έκανα post..)Το κοτόπουλο είναι το φθηνότερο κρέας και η κατανάλωσή του σχεδόν διπλασιάστηκε από το 1970. Έχετε επισκεφτεί ποτέ σας πτηνοτροφείο; Αν ναι, σίγουρα θα θυμάστε τη χαρακτηριστική μυρωδιά της αμμωνίας από τα κόπρανα τους. Η αμμωνία αυτή εισπνέεται από τα πτηνά, δημιουργώντας πολύ συχνά χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, πληγές στα πόδια τους και οίδημα στο στήθος.
  • Σήμερα οι κότες μεγαλώνουν 3 φορές πιο γρήγορα από ότι πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας το 1/3 της τροφής που θα έτρωγαν παλιότερα; Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή η γρήγορη ανάπτυξη (ας μην ξεχνάμε ότι όσο πιο γρήγορα μεγαλώνει ένα ζωντανό, τόσο λιγότερη τροφή κοστίζει στον επιχειρηματία) σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κότες, κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη; Μάλιστα ο John Webster καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Bristol αναφέρει ότι οι κότες ζουν το τελευταίο 20% της ζωής τους κάτω από ανυπόφορους πόνους.
  • Τα γουρούνια είναι συχνά εγκλωβισμένα σε ένα μικρό χώρο και η αντίδρασή τους συχνά είναι να χτυπούν με μανία τους τοίχους επιζητώντας την ελευθερία τους; Δείγμα άγχους και στρες, όπως λένε οι ειδικοί. Για το λόγο αυτό, τους χορηγείται ένα αντιβιοτικό, τετρακυκλίνη, στην τροφή τους, ώστε να ηρεμούν και να μην αντιλαμβάνονται και το τι συμβαίνει γύρω τους. Παράλληλα, στα πλαίσια του προσοδοφόρου κανόνα 'όσο πιο γρήγορα μεγαλώνει το ζώο τόσο πιο επικερδές είναι' τους χορηγούνται ορμόνες που επιταχύνουν την ανάπτυξη τους. Έτσι το 'αγνό' γουρουνάκι που τρώμε με τόσες διαφορετικές μορφές, έχει εμβολιασθεί με αντιβιοτικά και ορμόνες που ….ίσως και να κάνουν το κρέας του πιο νόστιμο.

  • Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το μοσχάρι; Με την επίδραση συνθετικών ορμονών μεγαλώνουν πιο γρήγορα, ενώ με τα αντιβιοτικά στην τροφή αποφεύγονται αρρώστιες που λόγω των συνθηκών διαβίωσης είναι πολύ πιο συχνές. Η τροφή τους είναι μίγμα διαφόρων φυτικής προέλευσης συστατικών, όπως καλαμποκιού, δημητριακών, σόγιας, αλλά και μη φυτικών όπως σόγια, ζωοτροφές κα. Ας μη ξεχνάμε ότι το πεπτικό σύστημα των μηρυκαστικών είναι φτιαγμένο για να μεταβολίζει κατά βάση χόρτα και όχι όλα τα υπόλοιπα που ταΐζονται για να αυξηθεί το βάρος τους γρήγορα. Είναι σαν ταΐζεις έναν άνθρωπο μόνο καραμέλες και γλυκά. Το βάρος του θα αναπτυχθεί γρήγορα, αλλά πόσο υγιείς θα είναι;
Μην ξεχνάτε άλλωστε τα τόσο πρόσφατα κρούσματα όπως το 'σύνδρομο των τρελών αγελάδων' που έπληξε τη Μ. Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν αγελάδες τράφηκαν με κρέας από πρόβατα. Η δράση της επικίνδυνης πρωτεΐνης (prion) καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα (εγκεφαλοπάθεια) αφήνοντας μικρές τρύπες (σπογγώδης). Ιστορικά και μόνο 150 περίπου θάνατοι γνωστοποιήθηκαν από αυτή την ασθένεια (Creutzfeldt-Jacod disease). Ή ακόμη τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών (προερχόμενο από το στέλεχος Η5Ν1) που ευτυχώς δεν είχαν πολλά θύματα. Όσο ο ιός βέβαια μπορεί να μεταλλάσσεται, πάντα θα πλανάται ο φόβος μιας μεγάλης επιδημίας, όπως αυτής του 1918, γνωστότερης και ως Ισπανικής γρίπης (Spanish flu) όπου περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν τη ζωή τους από τη μετάδοση του στελέχους Η1Ν1 του ιού της γρίπης από τα πτηνά στον άνθρωπο.

Δεν θα μασήσω και εγώ την καραμέλα της χορτοφαγίας δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ούτε κατά την γνώμη είναι αυτή η λύση. Απλά..

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!!!




[πηγές: εδώ , εδώ ]

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Πυξ Λαξ

Κάνε με να περιμένω

Κάνε με να περιμένω, να καρδιοχτυπώ
Όπως το χώμα περιμένει το νερό για να βλαστήσει
Κάνε με να περιμένω, πρέπει ν’ αντισταθώ
Πως να τη νιώσω τη χαρά αν δεν στεγνώσει η λύπη

Κάνε με να περιμένω κι ας πληγώνομαι
Πάνω σε πίστες ευτυχίας δεν προσγειώνομαι

Κάνε με να περιμένω να καρδιοχτυπώ
Τα κάλαντα του θερισμού με ιδρώτα πλημμυρίζουν
Κάνε με να περιμένω να σ’ ακολουθώ
Αν δεν υπάρχει απόσταση πως να σε πλησιάσω

Κάνε με να περιμένω κι ας πληγώνομαι
Πάνω σε πίστες ευτυχίας δεν προσγειώνομαι



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Επιστήμη το λες εσύ αυτό?

Είναι πραγματικά απίστευτο το video.. Αυτό δεν είναι επιστήμη ρε παίδες... Τα ζώα σκοτώνουν για να επιβιώσουν.. Εμείς με ποια @@λογική συμπεριφερόμαστε έτσι?? Πόσο ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος..


Investigation Reveals Horrors at
PetSmart Supplier.
Watch more videos at PETA.org.



[πηγή : εδώ]

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ζώνη ασφαλείας (το κήρυγμα συνεχίζεται!!!)

Και μετά το κράνος σειρά παίρνει η ζώνη ασφαλείας.. Έλεος, καταντήσαμε να φοράμε ζώνη όχι για να διαφυλάξουμε τη ζωή μας αλλά τη τσέπη μας!! Για να διαβάσουμε κάποια πραγματάκια ώστε να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες μας..



"
Μύθος 1:

Δεν χρειάζομαι ζώνη ασφαλείας σε μικρές διαδρομές ή σε μικρές ταχύτητες.

Πραγματικότητα 1:

  • Περισσότερα από 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε ταχύτητες μικρότερες των 65 χλμ/ώρα.
  • 3 στα 4 θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 40 χλμ. από το σπίτι.


Μύθος 2:

Μπορώ να σωθώ αν πεταχτώ έξω από το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος

Πραγματικότητα 2:
Οι πιθανότητες να σκοτωθεί κανείς αν πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο είναι 10 φορές μεγαλύτερες.


Μύθος 3:

Το αυτοκίνητό μου έχει αερόσακους, συνεπώς οι ζώνες δεν είναι απαραίτητες.

Πραγματικότητα 3:

Οι αερόσακοι είναι επικίνδυνοι αν δεν φοράτε συγχρόνως τη ζώνη.


Μύθος 4:

Οι πίσω θέσεις είναι ασφαλείς, άρα δε χρειάζεται η ζώνη.

Πραγματικότητα 4:

Η ζώνη προσφέρει πρόσθετη προστασία. Αποφεύγονται οι περισσότεροι θανάσιμοι τραυματισμοί και ο κίνδυνος να εκσφενδονιστείς στους εμπρός επιβάτες με ορμή ανάλογη με βάρος ενός ελέφαντα!!! Οι εμπρός επιβάτες κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τον εκσφενδονισμό του πίσω επιβάτη ακόμα κι αν φοράνε ζώνη οι ίδιοι.(από την ώθηση)


Μύθος 5:

Αισθάνομαι να με περιορίζει η ζώνη ασφαλείας όταν τη φοράω.

Πραγματικότητα 5:

Οι ζώνες είναι σχεδιασμένες ώστε να μας επιτρέπουν να φτάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο καθώς οδηγούμε.


Μύθος 6:

Νοιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν κρατάω το παιδί στην αγκαλιά.


Πραγματικότητα 6:

Σε μια σύγκρουση με 30 χλμ/ώρα ένα παιδί 7 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 135 κιλών!!!


Μύθος 7:

Η χρήση ζώνης δε θα μπορούσε να αποτρέψει σημαντικό ποσοστό θανάτων.

Πραγματικότητα 7:

Η ζώνη μπορεί να αποτρέψει 5 στους 10 θανάτους.

"



[πηγή: εδώ ]

Κράνος- Μύθοι και πραγματικότητες

Έχει πια καταντήσει βαρετό και για πολλούς σπαστικό αλλά ρε παίδες είναι αλήθεια ότι το κράνος μόνο καλό κάνει. Και όμως!! Σχεδόν κανένας δεν δίνει σημασία .. Όλοι λέμε "έλα μωρεέ σε μένα θα συμβεί..!!?!!" Και όμως!! Όλοι έχουμε φίλους που σώθηκαν επειδή φορούσαν κράνος και ανθρώπους αγαπημένους που χάσανε τη ζωή τους εξαιτίας του ωχαδεφισμού μας.. Εξάλλου κυκλοφορούν και ένα σωρό φούμαρα γύρω από το κράνος. Ελπίζω να αλλάξετε μυαλά όσοι το διαβάσετε. Α!! Και που είστε? Εσείς οι οδηγοί που θέλετε συνοδηγούς, φροντίστε να έχετε και ένα επιπλέον κράνος ωρεεΕΕ!!!


"

Μύθος 1:

Τα κράνη προκαλούν τραυματισμούς στον αυχένα και το κρανίο.

Πραγματικότητα 1:

Έρευνες δείχνουν ότι τα κράνη μειώνουν τους τραυματισμούς στο κρανίο και τη συχνότητα σοβαρών τραυματισμών του αυχένα. Τα κράνη ευθύνονται μόνο για τους 4 στους 100 τραυματισμούς κρανίου και αυχένα που είναι συνήθως μικρής βαρύτητας. Η ανάλυση αυτών των τραυματισμών δείχνει ότι η χρήση του κράνους είχε ως αποτέλεσμα την προστασία από ένα θανατηφόρο ατύχημα με μόνο αντάλλαγμα μια απλή θλάση ή μωλωπισμό.


Μύθος 2:

Τα κράνη μειώνουν την ορατότητα.

Πραγματικότητα 2:

Τα κράνη που τηρούν τις προδιαγραφές παρέχουν 2100 ορατότητα, ποσοστό που ισοδυναμεί με τη φυσιολογική περιφερική όραση. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από 3% της περιφερική όρασης περιορίζεται από ένα κράνος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές απλά στρέφουν το κεφάλι τους λίγο παραπάνω αν χρειαστεί, για να ελέγξουν την κίνηση.


Μύθος 3:

Τα κράνη μειώνουν την ακουστική οξύτητα.

Πραγματικότητα 3:

Ένας μοτοσυκλετιστής που φοράει κράνος ακούει το ίδιο καλά ή ακόμα καλύτερα από κάποιον που δεν φοράει. Ο θόρυβος του ανέμου ή της μηχανής είναι ισχυρός και άλλα σημαντικά ηχητικά μηνύματα πρέπει να είναι πιο δυνατά για να ακουστούν από κάποιον που δεν φοράει κράνος. Αυτό σημαίνει ότι, οποιοδήποτε ήχος μπορεί να ακουστεί πάνω από τον αέρα και τη μηχανή χωρίς το κράνος, μπορεί να ακουστεί και αν φοράει κράνος.

Μύθος 4:

Τα κράνη προστατεύουν μόνο μέχρι την ταχύτητα των 20 χλμ/ώρα, αφού σε αυτή την ταχύτητα γίνονται οι δοκιμασίες σύγκρουσης.

Πραγματικότητα 4:

Τα κράνη δοκιμάζονται σε αυτή την ταχύτητα, αλλά σχεδιάζονται για να αντέχουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Οι δοκιμασίες σύγκρουσης γίνονται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, οι ζώνες ασφαλείας όμως μας προστατεύουν και σε ατυχήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα.


Μύθος 5:

Τα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες αντιπροσωπεύουν το μικρότερο ποσοστό των ατυχημάτων, αφού οι μοτοσυκλέτες αποτελούν το μικρότερο ποσοστό των οχημάτων.

Πραγματικότητα 5:

Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν στη χώρα μας το 37% όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων (επιβατικά, λεωφορεία, φορτηγά κλπ), ενώ τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες ξεπερνούν το 20% ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος υπολογίζεται ότι είναι 20 φορές μεγαλύτερος στους μοτοσυκλετιστές από ότι στους επιβάτες αυτοκινήτων.

Μύθος 6:

Ο νόμος για τη χρήση του κράνους είναι παρέμβαση στην ελευθερία του ατόμου.

Πραγματικότητα 6:

Στην πραγματικότητα η μη χρήση κράνους δίνει την ελευθερία στο μοτοσυκλετιστή να ρισκάρει και να παίζει με το θάνατο και την αναπηρία. Μπορούν όμως οι οικογένειες των τραυματισμένων και η κοινωνία να αντέξουν το τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και ιατροκοινωνικό κόστος; Πως μπορούμε να ανακουφιστούμε από την αιμορραγία που προκαλεί η απώλεια τόσων ζωών; Από τη στιγμή του ατυχήματος η κοινωνία του παρέχει ιατρική περίθαλψη, του δίνει άδεια από την εργασία για το χρόνο αποκατάστασης της βλάβης και αν ο τραυματισμός του προκαλέσει μόνιμη αναπηρία, έχει ισόβια την ευθύνη. Είναι αδιανόητο λοιπόν να κατανοούμε κάποιον που σκέφτεται ότι ένας τέτοιος νόμος αφορά μόνο αυτόν.



Γνωρίζετε ότι:

  • Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε ατυχήματα με μοτοσυκλέτες. 80% των μοτοσυκλετιστών που σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Μοτοσυκλετιστές που δε φορούν κράνος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε μια σύγκρουση σε σχέση με όσους το χρησιμοποιούν.
  • Περισσότερα από 4 στα 5 ατυχήματα με μοτοσυκλέτα καταλήγουν σε τραυματισμό ή θάνατο του μοτοσυκλετιστή.
  • Ο πιο πρόσφατος νόμος για τη χρήση του κράνους είναι ο 2696 και ισχύει από το 1999.
  • Όταν οι νόμοι για τα κράνη δεν εφαρμόζονται, οι θάνατοι από ατυχήματα με μοτοσυκλέτα αυξάνονται κατά 20-30%.
  • Για κάθε 1,5 χλμ. οδήγησης, ένας μοτοσυκλετιστής κινδυνεύει 16 φορές περισσότερο να πεθάνει σε μια σύγκρουση από ότι ο οδηγός ενός άλλου οχήματος.
  • Όποιος χρησιμοποιεί το κράνος, μειώνει τον κίνδυνο στο 1/3.

Οι μοτοσυκλέτες το 1997 ήταν οι διπλάσιες από ότι το 1987, ενώ τα αυτοκίνητα είχαν αυξηθεί μόνο στο μισό.

Όταν αγοράζετε κράνος αναζητείστε πάντοτε το αυτοκόλλητο DOT ή SNELL.

ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ
"

[πηγή : εδώ ]

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

eco-car????

"
Με τους οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2010 και τους περιβαλλοντολόγους να προβλέπουν ζοφέρο μέλλον για τον πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια «πράσινη πρόκληση» στους εφευρέτες σε όλο τον κόσμο θέτει το Χ Prize Foundation. Οπως και στο παρελθόν, το αμερικανικό ίδρυμα που προωθεί τις καινοτομίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας, ανακοινώνει διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός οικονομικού και οικολογικού αυτοκινήτου. «Πιστεύουμε ότι μικρές ομάδες ανθρώπων με πάθος για έναν σκοπό μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο. Οι προκλήσεις μπορούν να φέρουν την επανάσταση», λέει ο ιδρυτής του Χ Prize Foundation, Πίτερ Διαμαντής, διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας. Συγκεκριμένα, ζητείται οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο να είναι οικονομικά προσιτό και ασφαλές, με κινητήρα αρκετά χαμηλής κατανάλωσης (τουλάχιστον 42 χλμ. το λίτρο) και μειωμένων εκπομπών ρύπων. Η ομάδα που θα τα καταφέρει να το δημιουργήσει, εκτός από μια θέση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα κερδίσει τα 10 εκατ. δολάρια του βραβείου ΑΧΡ.


Οι πλήρεις όροι συμμετοχής θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής πάντως έχει γίνει γνωστό ότι οι εφευρέτες και οι ομάδες τους θα έχουν ένα χρόνο, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2009, να δημιουργήσουν το όχημα. Τα οχήματα θα δοκιμαστούν, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που σταθερά να ξεπερνά τα 120 χλμ. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες τα οχήματα θα τελειοποιηθούν και ο νικητής θα αναδειχθεί το 2010 ύστερα από συμμετοχή σε δέκα διαφορετικούς αγώνες/διαδρομές στις ΗΠΑ.
"
Με τη νίκη!!! Μακάρι να τα καταφέρει κάποιος μπας και αναπνεύσουμε καθαρότερο αέρα... Μπρος μεγάλα μυαλά, ανασκουμπωθείτε!!!

[πηγή: εδώ ]

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Enigma

Gravity Of Love

"O Fortuna velut Luna" ["O Fortune like the Moon"]


Turn around and smell what you don't see
Close your eyes ... it is so clear
Here's the mirror, behind there is a screen
On both ways you can get in.
Don't think twice before you listen to your heart,
Follow the trace for a new start.
What you need and everything you'll feel
Is just a question of the deal.
In the eye of storm you'll see a lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love.
"O Fortuna velut Luna"

[Whispers:]
[Woman :]
The path of excess leads to the tower of Wisdom
[Man :]
The path of excess leads to the tower of Wisdom

Try to think about it...
That's the chance to live your life and discover
What it is, what's the gravity of love

"O Fortuna velut Luna"

Look around just people, can you hear their voice
Find the one who'll guide you to the limits of your choice.
But if you're in the eye of storm
Just think of the lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love.

"O Fortuna velut Luna"
"O Fortuna velut Luna"


[videoclip: εδώ ]

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Road to the GreenHouse!!!

Δείτε το σπάει!!!


Find more PETA videos at PETATV.com

[πηγή: εδώ ]

Μύθοι ή πραγματικότητα?

7 σύγχρονους μύθους έρχεται να αποσαφηνήσει το παρακάτω άρθρο..Ερευνητές από το Indiana University School of Medicine συνέταξαν μια λίστα με τις πιο κοινές ιατρικές δοξασίες που έχουν υιοθετηθεί από μερικούς Ιατρούς και το κοινό.Αλλά ρε παίδες διαβάζοντας το, μπερδεύτηκα πιο πολύ..Τελικά τι ισχύει?

"

1. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα επιστημονικό στοιχείο που να υποστηρίζει αυτήν τη συμβουλή παρόλο που βρήκαν πολλές αβάσιμες υποδείξεις στον τύπο.

Η πηγή πρέπει να είναι ένα άρθρο του 1945 από το National Research Council (τμήμα του National Academy of Sciences των ΗΠΑ) το οποίο σημείωνε ότι μια «καλή ένδειξη» κατανάλωσης νερού για ενήλικες είναι τα 2,5 λίτρα ημερησίως, παρόλο που η τελευταία πρόταση σημείωνε ότι αρκετή ποσότητα από αυτήν περιέχεται ήδη στις τροφές που καταναλώνουμε.

«Εάν η τελευταία σημαντική πρόταση παραληφθεί, η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί ως οδηγία για κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερό την ημέρα» σημειώνουν οι Δρ. Vreeman και Δρ. Carroll . «Υπάρχουσες έρευνες δείχνουν ότι συνήθως γίνεται επαρκής εισαγωγή νερού στον οργανισμό από την τυπική καθημερινή κατανάλωση χυμών, γάλατος ακόμη και καφεϊνούχων ποτών.»

2. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας.

Η θεωρία για την χρήση του μυαλού μας κατά 10% υπάρχει για σχεδόν ένα αιώνα σημειώνουν οι συγγραφείς. Μερικές φορές η συγκεκριμένη πεποίθηση χρεώνεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, παρόλα αυτά δεν έχει καταγραφεί καμία σχετική αναφορά ή δήλωση. Οι συγγραφείς της μελέτης βρήκαν αναφορές για τον μύθο ακόμη και στο 1907 και σημειώνουν ότι επαναλαμβάνεται συχνά από ανθρώπους για να τονίσουν την σημασία της αυτό-βελτίωσης.

Παρόλα αυτά οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι αποδείξεις από έρευνες σε ανθρώπους με νοητική υστέρηση, εικονογραφικές και μεταβολικές έρευνες και άλλες εγκεφαλικές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο από το 10% του μυαλού τους. «Διάφορες εικονογραφικές έρευνες του εγκεφάλου δείχνουν ότι κανένα τμήμα του εγκεφάλου δεν μένει απολύτως ήσυχο ή ανενεργό» γράφουν οι συγγραφείς. «Λεπτομερής μελέτη του εγκεφάλου απέτυχε να υποδείξει κάποιο «μη ενεργό» 90%.»

3. Τα μαλλιά και τα νύχια εξακολουθούν να μεγαλώνουν και μετά θάνατον.

Αυτή η αξίωση επαναλαμβάνεται σε ταινίες και εκπομπές αλλά δεν είναι αληθής. Τα μαλλιά και τα νύχια για να μεγαλώσουν απαιτούν ένα «πολύπλοκο ορμονικό συντονισμό» ο οποίος σταματά μετά τον θάνατο.

4. Το ξύρισμα των τριχών τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, πιο σκούρα ή πιο τραχιά.

Η συγκεκριμένη δοξασία επαναλαμβάνεται από τα ΜΜΕ και ενισχύεται όταν τα κοντά γένια εμφανίζονται μετά το ξύρισμα. Μια κλινική μελέτη του 1928 έδειξε ότι το ξύρισμα δεν έχει επίπτωση στο μεγάλωμα των τριχών, ένα εύρημα που επιβεβαιώνεται και από πιο σύγχρονες μελέτες. Όταν οι τρίχες ξανά-μεγαλώνουν μετά το ξύρισμα φαντάζουν πιο τραχείς διότι δεν έχουν την λεία κεφαλή που έχουν οι μη-ξυρισμένες τρίχες. Φαίνονται πιο σκούρες διότι δεν έχουν επηρεαστεί από τον ήλιο όπως οι μη-ξυρισμένες.

5. Το διάβασμα με αμυδρό φως χαλάει την όραση.

Η ιδέα ότι το αμυδρό φως χαλάει την όραση έχει τις ρίζες της στον πόνο των ματιών, λένε οι συγγραφείς της μελέτης. Ο κακός φωτισμός δυσκολεύει την εστίαση του ματιού, οδηγεί σε λιγότερα βλεφαρίσματα των ματιών και κατ’ επέκταση στην ξηροφθαλμία. Επομένως το διάβασμα με χαμηλό φωτισμό είναι «άβολο» αλλά δεν δημιουργεί μόνιμη ζημιά στα μάτια.

6. Η κατανάλωση γαλοπούλας μας νυστάζει.

Αυτός ο μύθος στηρίζεται στο γεγονός ότι η γαλοπούλα περιέχει tryptophan, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στις πρωτεΐνες και επηρεάζει τον ύπνο και την διάθεση. Παρόλα αυτά η ποσότητα που περιέχει η γαλοπούλα δεν είναι περισσότερη από άλλες τροφές όπως το κοτόπουλο ή το μοσχάρι και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις και λιγότερη ανά γραμμάριο από άλλες όπως το χοιρινό ή το τυρί. Ο μύθος προφανώς πηγάζει από το γεγονός ότι όλοι μας αισθανόμαστε υπνηλία μετά από ένα μεγάλο γεύμα καθώς το σώμα καταναλώνει ενέργεια για την πέψη και η ροή του αίματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου μειώνονται.

7. Τα κινητά τηλέφωνα δημιουργούν αξιοσημείωτες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στα νοσοκομεία.

Διάφορες αναφορές επιμένουν ότι τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν λανθασμένους συναγερμούς στις οθόνες μηχανημάτων και δυσλειτουργίες σε αντλίες ενστάλαξης. Μετά από δημοσίευση ιατρικής έκδοσης όπου καταδείκνυε περισσότερες από 100 αναφορές πιθανών ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικά μηχανήματα πριν το 1993 η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο πάνω στο θέμα, το οποίο οδήγησε στη απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από αρκετά νοσοκομεία.

Παρόλα αυτά οι συγγραφείς της μελέτης δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει τον συγκεκριμένο μύθο. Το 2005 στην Mayo Clinic, διεξήχθησαν 510 δοκιμές σε 16 ιατρικά μηχανήματα και έξι κινητά τηλέφωνα και κατέδειξαν ένα ποσοστό 1,2% ως κλινικά σημαντικές παρεμβολές. Μια μελέτη του 2007 διεξήγαγε 300 δοκιμές σε 75 δωμάτια θεραπείας και δεν βρήκε κανένα είδος παρεμβολών. Αντιθέτως μια μεγάλη έρευνα σε αναισθησιολόγους έδειξε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους ιατρούς σχετίζεται με την κατά 22% μείωση ιατρικών λαθών που οφείλονται σε καθυστερήσεις επικοινωνίας.

"

[πηγή: εδώ ]

Κληρονομική η γενναιοδωρία?

Και όμως!!Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι γενετικά προγραμματισμένοι για τη γενναιοδωρία, σύμφωνα με έρευνα ισραηλινών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γονίδιο AVPR1a παίζει σημαντικό ρόλο στο να επιτρέπει μια ορμόνη, την αργινίνη βασοπρεσσίνη να δρα στους νευρώνες. Η βασοπρεσσίνη με τη σειρά της εμπλέκεται στους κοινωνικούς δεσμούς. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο αλτρουισμός ήταν μεγαλύτερος σε ανθρώπους στους οποίους η περιοχή του γονιδίου που ονομάζεται προωθητής ήταν μακρύτερη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Ariel Knafo δήλωσε ότι το πείραμα προσφέρει τις πρώτες ενδείξεις για σχέση μεταξύ της γονιδιακής ποικιλομορφίας και του ανθρώπινου αλτρουισμού.
Oι ερευνητές σημειώνουν ότι εκδοχή του γονιδίου υπάρχει επίσης σε τρωκτικά, στα οποία επίσης προάγει τους κοινωνικούς δεσμούς. Αυτό υποδεικνύει ότι ο αλτρουισμός έχει μακρά γενετική ιστορία.

Ο λέκτορας ψυχολογίας Dr. George Fieldman, του Buckinghamshire New University δήλωσε ότι το να φέρει κάποιος γονίδια που ενισχύουν τον αλτρουισμό και τους κοινωνικούς δεσμούς είναι λογικό από εξελικτική άποψη. Η επιτυχία του αλτρουισμού σαν στρατηγική, σύμφωνα με τον Fieldman, βασίστηκε στην ιδέα ότι μια καλή πράξη είναι πιθανό να ανταποδοθεί.
Ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί αυτό μεταξύ ξένων ήταν χαμηλότερες σε σχέση με ανθρώπους που γνωρίζονται μεταξύ τους. Επομένως, η παρόρμηση για κοινωνικούς δεσμούς και νέες φιλίες είναι σημαντική. Καταλήγοντας, ο Fieldman εξηγεί πως επειδή η κοινωνία γίνεται όλο και περισσότερο πολύπλοκη, είναι πιθανόν περισσότερο σημαντικό να είναι κάποιος αλτρουιστής και συνεργάσιμος σε σχέση με το πώς ήταν οι άνθρωποι τα πρώτα χρόνια.

[πηγή: εδώ ]

Πυξ Λαξ

Ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια


Είσαι το πιο λευκό χρώμα της σκέψης μου
ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια
μια γυναίκα που τ ' όνειρό της σκότωσε
και πριν το μάθουν όλοι το 'στειλε στ' αστέρια.

Είσαι το πιο λευκό χρώμα της σκέψης μου
ένα τραγούδι που πάντα τρόμαζα να γράψω
η μυρωδιά μιας ξεχασμένης θάλασσας
που βρέχει μόνο αυτά που ήθελα να κάψω.

Αν θέλεις να με βρεις
να παίζεις, να νιώθεις, να ζεις.
Αν πάλι δε μπορείς
μη φύγεις, μη χαθείς.

Κι αν η σιωπή που τριγυρνάει στην ομορφιά σου
στο τέλος δέσει την οργή σου με βροχή
και γίνει στίχος που ξεχνάει τ' όνομά σου
κι έρχεται πάλι όταν έρχεσαι κι εσύ.

Θα είσαι πάντα το λευκό χρώμα της σκέψης μου
ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια
μια γυναίκα που τ' όνειρό της σκότωσε
και πριν το μάθουν όλοι το 'στειλε στ' αστέρια.

Αν θέλεις να με βρεις
να παίζεις, να νιώθεις, να ζεις.
Αν πάλι δε μπορείς
μη φύγεις, μη χαθείς.

Αν θέλεις να με βρεις
να παίζεις, να νιώθεις, να ζεις.
Αν πάλι δε μπορείς
μη φύγεις, μη χαθείς.

[ videoclip : εδώ ]

Daddy! Daddy cool!! (Daddy stay cool!!)

Ένας πατέρας περνώντας από τη κρεβατοκάμαρα του γιου του έμεινε κατάπληκτος όταν είδε το κρεβάτι του ωραία στρωμένο και όλα τακτοποιημένα και καθαρά. Μετά είδε ένα φάκελο τοποθετημένο σε περίβλεπτη θέση στο μαξιλάρι. Όνομα παραλήπτη "Μπαμπάς". Με το χειρότερο προαίσθημα, άνοιξε το φάκελο και διάβασε το γράμμα με τρεμάμενα χέρια:

Αγαπημένε μου πατέρα,

Με μεγάλη μου λύπη και θλίψη σου γράφω, γιατί κλέφτηκα με την καινούργια μου φιλενάδα και ήθελα έτσι να αποφύγω τη σύγκρουση με εσένα και τη μαμά. Έχω βρει το πραγματικό πάθος με την Τζίνα και είναι τόσο συμπαθητική.

Ήξερα ότι δεν θα την εγκρίνατε εξαιτίας των σκουλαρικιών στη μύτη και στη γλώσσα, των τατουάζ, των κολλητών δερμάτινων ρούχων μοτοσικλέτας αλλά και επειδή είναι αρκετά μεγαλύτερη μου.

Αλλά δεν είναι μόνο το πάθος, μπαμπά. Είναι έγκυος. Η Τζίνα λέει ότι θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί.

Έχει δικό της τροχόσπιτο και μένει στο δάσος. Έχει μαζέψει αρκετά καυσόξυλα για όλο το χειμώνα.

Ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε πολλά παιδιά. Η Τζίνα μου άνοιξε τα μάτια, με έκανε να καταλάβω πως η μαριχουάνα δεν βλάπτει στην πραγματικότητα κανένα. Θα την καλλιεργούμε και θα την ανταλλάσσουμε με άλλα άτομα στη κοινότητα για όση κοκαΐνη και Ecstasy θέλουμε. Εντωμεταξύ θα προσευχόμαστε ώστε η επιστήμη να βρει τη θεραπεία για το AIDS και έτσι η Τζίνα να είναι καλύτερα, εξάλλου το αξίζει!

Μην ανησυχείς για εμένα μπαμπά, είμαι 15 χρονών και ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου. Κάποια μέρα, είμαι σίγουρος πως θα έρθουμε πίσω να σας επισκεφτούμε για να γνωρίσεις τα εγγόνια σου.

Ο Γιος σου,

Πιτ


Υ.Γ.

Μπαμπά, τίποτα από τα προηγούμενα δεν είναι αλήθεια. Είμαι πέρα στο σπίτι του Νικ. Απλά ήθελα να σου θυμίσω πως υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τον έλεγχο που είναι στο συρτάρι του γραφείου μου.

Σ' αγαπώ πολύ!

Πάρε με όταν θα είναι ασφαλές για μένα να γυρίσω σπίτι.


Thanks Manthi!!

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

"Τι να κάνω το μαγειρεμένο λάδι??"

"Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..


Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!.Προωθήστε αυτό το μήνυμα στους φίλους σας!!!Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας !!!"

Thanks Manthi!!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Έλα παππού να σου δείξω της.. γιαγιάς!!


Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.

-Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής

-Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;

-97 ετών, λέει ο παππούς.

Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.

-Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνες;

- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.

O ασφαλιστής έχει τρελαθεί!

-Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;

-Ε, 125 τον άλλο μήνα.

- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.

Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.

-Τι λε ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;

-Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.

-Και τι θα κάνετε εκεί;

-Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!

Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο περβάζι και είναι έτοιμος να φουντάρει.

-Και...γιατί παντρεύεται;

-Μαλακίες μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του!




Δυο γέροι συγκρίνουν τη σεξουαλική τους ζωή:

- Μπορώ ακόμη να κάνω έρωτα δύο φορές!

- Και ποια φορά σ' αρέσει περισσότερο;

-Χμ, νομίζω το χειμώνα είναι καλύτερα.




Το πρόβλημα του παππού.

Πάει ένας παππούς, που είχε πρόβλημα με το πέος του, σ' έναν ωτορινολαρυγγολόγο. Μπαίνει στο ιατρείο, κατεβάζει τα παντελόνια του και λέει:

-Γιατρέ μου έχω πρόβλημα

Βλέπει ο γιατρός το πέος του παππού και λέει

-Μα γιατί είναι ματωμένο; Εσείς πρέπει να πάτε σε έναν ουρολόγο. Όχι εδώ...

-Μα γιατρέ μου να σας εξηγήσω..., λέει παππούς.

-Τι να μου εξηγήσεις;, λέει ο γιατρός, Αφού σου είπα ότι δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος γιατρός για να εξετάσω τη πάθησή σου.

Επιμένει ο παππούς και λέει...

-Στο γεροκομείο που μένω, έχουμε βαρεθεί τα συνηθισμένα παιχνίδια και παίζουμε ένα δικό μας.

-Τι;, λέει ο γιατρός απορριμένος.

-Λοιπόν..., λέει ο παππούς, Όλοι οι γέροι βγάζουμε το πέος μας και το ακουμπάμε επάνω στο τραπέζι. Εκεί είναι ένας πάνω από το τραπέζι με ένα σφυρί. Όταν αυτός πει το "μπαμ" πρέπει όλοι να τις μαζέψουμε.

-Και τι σχέση έχω εγώ με αυτά;, λέει ο γιατρός

-Εεε, εγώ αυτό το μπαμ δεν το ακούω...




Η γιαγιούλα η καημένη πλησίαζε τα 80 και για να έχει ήσυχο το κεφάλι της κάλεσε μια μέρα ένα δικηγόρο στο σπίτι της για να του υπαγορεύσει τη διαθήκη της. Έρχεται λοιπόν ένας νεαρός γύρω στα τριάντα και βγάζοντας ένα μπλοκ και στυλό, κάθεται απέναντί της στο καναπέ του σαλονιού και αρχίζει να γράφει ότι του έλεγε η γιαγιά. Ρίχνοντας μια ματιά στο τραπέζι μπροστά του βλέπει ένα μεγάλο μπωλ με αμύγδαλα.

-Μπορώ να πάρω κανένα; ρωτάει με ευγένεια την ηλικιωμένη γυναίκα

.-Και το ρωτάς αγόρι μου; Όσα θέλεις να πάρεις, του απαντάει εκείνη χαμογελαστά.

Αρχίζει λοιπόν κι ο φίλος μας να τρώει τα αμυγδαλάκια το ένα μετά το άλλο. Πέρασε καμιά ώρα με την υπαγόρευση και συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι τα είχε φάει τελικά όλα.

-Χίλια συγγνώμη που σας τα έφαγα όλα τα αμύγδαλα, της είπε με απολογητικό ύφος ο δικηγόρος. Ξέρετε είχα σκοπό να φάω μόνο ένα δύο, αλλά παρασύρθηκα.

-Μη το σκέφτεσαι καθόλου αγόρι μου, του απάντησε γλυκά η γιαγιούλα. Άλλωστε από τότε που έβαλα μασέλα δεν μπορώ εγώ να τα φάω. Μόνο τη σοκολάτα απέξω γλείφω και τα ξαναβάζω στο μπωλ.




Ο ξενιτεμένος στην Αμερική γιος, γράφει στη μαμά του:

-Μαμά, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν...έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει... Και η μητέρα του απαντάει:

-Γιόκα μου, κι εγώ δεν είχα γάλα όταν γεννήθηκες εσύ, κι αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από την κατσίκα. Αλλά όπως καταλαβαίνω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις...




Ένας φουκαράς αποκοιμήθηκε μέρα μεσημέρι στην πλαζ και ο ήλιος τού κατάκαψε τα μπούτια. Τον πάνε στο...νοσοκομείο σε κακά χάλια. Το δέρμα του ήταν κατακόκκινο, γεμάτο φουσκάλες και οτιδήποτε άγγιζαν τα μπούτια του, του προκαλούσε φοβερό πόνο. Ο γιατρός τού έγραψε ενδοφλέβιες ενέσεις με νερό και ηλεκτρολύτες, ένα ήπιο ηρεμιστικό και Βιάγκρα.. Ξαφνιασμένη η νοσοκόμα ρώτησε:

-Τι καλό θα τού κάνει το Βιάγκρα σε αυτή την κατάσταση;

Και ο γιατρός:

-Θα κρατάει το σεντόνι μακριά από τα μπούτια του...

Ο γέρος Άραβας ζει στη Νέα Υόρκη για πάνω από 40 χρόνια. Θέλει να φυτέψει πατάτες στον κήπο του, αλλά είναι μόνος...κι αδύναμος. Στέλνει λοιπόν ένα email στο γιο του, που σπουδάζει στο Παρίσι:

«Αγαπημένε μου γιε, είμαι πολύ λυπημένος επειδή δεν μπορώ να φυτέψω πατάτες στον κήπο μας. Είμαι βέβαιος πως, εάν ήσουν εδώ, θα με βοηθούσες να σκάψουμε τον κήπο. Σε αγαπώ, ο πατέρας σου.»

Σε μια ώρα, ο γέρος λαμβάνει email απάντησης από το γιο του:

"Αγαπημένε μου πατέρα, παρακαλώ μην αγγίζεις τον κήπο, γιατί ΕΚΕΙ έκρυψα το ΠΡΑΜΑ. Σε αγαπώ κι εγώ, Ahmed."

Σε 15 λεπτά, ο αμερικανικός στρατός, το ναυτικό, το FBI, η CIA και οι Rangers περικυκλώνουν το σπίτι του γέρου, σκάβουν ολόκληρο τον κήπο, ερευνούν το σπίτι, γδύνουν τον γέρο, ΔΕΝ βρίσκουν απολύτως τίποτα και φεύγουν απογοητευμένοι.. Μισή ώρα αργότερα, ο γέρος λαμβάνει ένα άλλο email από το γιο του:

"Αγαπημένε μου πατέρα, είμαι βέβαιος ότι ο κήπος είναι ήδη σκαμμένος και μπορείς να φυτέψεις τις πατάτες.. Έκανα ό,τι μπορούσα για να σε βοηθήσω από το Παρίσι.. Σε αγαπώ, Ahmed."




Τρεις γυναίκες που δουλεύουν στο ίδιο γραφείο παρατήρησαν ότι η διευθύντρια έφευγε τρεις ώρες νωρίτερα...Και σκέφτηκαν ότι και αυτές μπορούν να κάνουν το ίδιο, άλλωστε η διευθύντρια ποτέ δεν γυρνάει ή τηλεφωνεί, πως δηλαδή θα ξέρει ότι φύγανε μετά από αυτή. Η μελαχρινή χαρούμενα ευτυχής επιστρέφοντας στο σπίτι νωρίς, σκαλίζει τον κήπο φτιάχνει δείπνο και βλέπει τηλεόραση, μετά πάει νωρίς για ύπνο.Η κοκκινομάλλα ανυπόμονη, στο γυρισμό πάει στο γυμναστήριο για ένα γρήγορο πρόγραμμα ασκήσεων. Και μετά για δείπνο σε μια ταβέρνα με το αγόρι της πριν καταλήξουν στο διαμέρισμα της για τα παρακάτω. Η ξανθιά είναι ευτυχής που επιτέλους είναι νωρίς στο σπίτι, ανοίγοντας την εξώπορτα άκουσε φωνές από την κρεβατοκάμαρα, περπατώντας στα νύχια (τα είχε βγάλει τα παπούτσια ) πλησιάζει και ανοίγοντας μια χαραμάδα την πόρτα μένει άγαλμα, στο κρεβάτι ήταν η Διευθύντρια της που έκανε έρωτα με τον άντρα της. Πισωπατεί ήσυχα, κλείνει μαλακά την εξώπορτα και βγαίνει έξω από το σπίτι της. Την επόμενη ημέρα η μελαχρινή με την κοκκινομάλλα φεύγουν νωρίς πάλι μετά την διευθύντρια, και ρωτάνε την ξανθιά αν θα φύγει και αυτή..

-ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Χθες παραλίγο να γίνω τσακωτή!




Μια ωραία νεαρή κυρία ήταν στο αεροπλάνο από Ηνωμένες Πολιτείες προς Αθήνα δίπλα σε ένα ιερέα

.-Πάτερ μου να σας...ζητήσω μια χάρη; ρωτάει η ξανθιά.

-Φυσικά κόρη μου, τι μπορώ να κάνω; απαντά ο αγαθός ιερέας

.-Να σας πω, αγόρασα ένα πολύ ακριβό δώρο, δηλαδή ένα σούπερ ηλεκτρονικό μπιστολάκι μαλλιών για τα γενέθλια της μητέρας μου που είναι πάνω από το όριο του τελωνίου και φοβάμαι ότι θα μου το κατασχέσουν αν δεν πληρώσω το τέλος. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να το περάσετε από το τελωνείο για μένα; Κάτω από τα ράσα σας μήπως;

-Θα ήθελα να σε βοηθήσω παιδί μου, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω: δεν θα πω ψέματα.

-Μα πάτερ μου, κανείς δεν θα σας κάνει ερωτήσεις έτσι που έχετε αγαθό πρόσωπο και είστε καλός ιερέας.

Προσγειώνονται λοιπόν, αποβιβάζονται και όταν φτάνουν στο τελωνείο η ξανθιά αφήνει τον ιερέα να περάσει πρώτος. Εκεί ρωτούν τον ιερέα:

-Πάτερ έχετε τίποτα να δηλώσετε;

-Από το κεφάλι μου μέχρι την μέση μου, δεν έχω τίποτα να δηλώσω, απαντά ο ιερέας.

Ο τελωνιακός φυσικά βρήκε την απάντηση παράξενη και ξαναρωτά:

-Και έχετε τίποτα να δηλώσετε από την μέση σας μέχρι το πάτωμα;

-Ναι, έχω ένα θαυμάσιο εργαλείο σχεδιασμένο για χρήση μιας γυναίκας, αλλά το οποίο είναι έως τώρα αχρησιμοποίητο.

Ξεσπώντας στα γέλια ο τελωνιακός λέει:

-Περάστε πάτερ, η επόμενη.

Στη κλινική γεννά η 20χρονη γυναίκα ενός 80χρονου. Η νοσοκόμα με το που γεννά η γυναίκα του, κρατώντας το βρέφος στα χέρια της, λέει...στον ευτυχή σύζυγο:

-Μπράβο σας, είναι αγόρι, ίδιος εσείς, χωρίς δόντια και χωρίς μαλλιά. Πως τα καταφέρνετε;

-Έχω πάντα τη "μηχανή" μου σε λειτουργία, της απαντά με χαμόγελο.

Μετά από 10 μήνες, ξανά το ίδιο σκηνικό, στην ίδια κλινική...

-Μπράβο σας, είναι αγόρι, ίδιος εσείς, χωρίς δόντια και χωρίς μαλλιά. Πως τα καταφέρνετε;

-Έχω πάντα τη "μηχανή" μου σε λειτουργία, της απαντά με χαμόγελο.

Μετά από 10 μήνες, ξανά το ίδιο σκηνικό, στην ίδια κλινική... Γεννά η νεαρή γυναίκα αλλά ένα μαυράκι αυτή τη φορά, οπότε λέει η νοσοκόμα στον σύζυγο.

-Έχετε τη "μηχανή" σας σε λειτουργία πάντοτε βλέπω, αλλά λάδια δεν αλλάξαμε!



Thanks Manthi!!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Ποιος είπε ότι η σοκολάτα δεν βλάπτει??

Μόνο που δεν αναφερόμουν στα όρθια ζώα..


Ο οργανισμός PETA αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αφορούν την εταιρεία MARS. Η εν λόγω εταιρεία χρηματοδοτούσε θανατηφόρα πειράματα σε ποντίκια, αρουραίους, ινδικά χοιρίδια και λαγούς. Αν δεν σταματήσουμε να ψωνίζουμε προιόντα όπως Snickers, M&M's, Twix, Milky Way, 3 Musketeers, Starburst, Dove, Skittles, και άλλα παρασκευασμένα από την MARS θα συνεχιστεί αυτή η βάναυση κακοποίηση και θανάτωση των αθώων ζώων χωρίς λόγο..

Αυτή τη στιγμή, η MARS χρηματοδοτεί μια έρευνα στο πανεπιστήμιο της California, San Francisco, στο οποίο αρουραίοι μέσω πλαστικού σωλήνα τοποθετημένου στο λαρύγγι τους εξαναγκάζονται να φάνε.Κατόπην, θανατώνονται και ανοίγονται..

Η MARS έχει επίσης χρηματοδοτήσει έρευνες στις οποίες:

  • Ποντίκια εξαναγκάζονται να κολυμπήσουν σε πισίνα με νερό και μπογιά και να βρουν μια κρυμμένη πλατφόρμα για να αποφύγουν τον πνιγμό-αργότερα βέβαια θανατώνονται.
  • Δια μέσου πλαστικών σωλήνων χειρουργικά τοποθετημένων στις αρτηρίες της καρωτίδας των ινδικών χοιριδίων εισάγωνται διάφορα συστατικά κάκαο τα οποία προκαλούν δραματική πτώση στην αρτηριάκη πίεση.
  • Λαγοί εξαναγκάζονται να τρώνε τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και με διάφορες ποσότητες σε κακάο και έπειτα αφού την διακόψουν εξετάζονται τα ζωτικά τους όργανα.

Κανένα από τα παραπάνω πειράματα δεν είναι νομικά απαραίτητο για την παρασκευή ενός γλυκού.Ποιος λοιπόν ο λόγος της διεξαγωγής τους?? Βοηθήστε όλοι να σταματήσουν.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

( μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο MarsCandyKills.com και γενικότερα για την κακοποίηση των ζώων σε ένα προηγούμενο post μου)


Learn more at MarsCandyKills.com.

[πηγή: εδώ]

Roylita is back!!

Καλησπέρα σας παίδες!!!
Πέρασαν τόσες όμορφες μέρες γεμάτες ευχάριστες κυρίως στιγμές..


Χριστούγεννα..Πρωτοχρονιά..Φώτα.. Οικογενειακές γιορτές!!



Δυστυχώς δεν είχα internet σπίτι και έτσι δεν μπορούσα να ενημερώνω το αγαπημένο μας τετραδιάκι!

Ελπίζω να μην σας απογοήτευσα..

2008 λοιπόν και..

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ!!!