Myspace Quotes at WishAFriend.com

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Θερμιδομανία!!!!

Όλοι και κυρίως ΟΛΕΣ μας έχουμε αναρωτηθεί τι να κάνουμε για να κάψουμε μπόλικες θερμίδες εκτος από το γνωστό αθληματάκι... Για να δούμε..


Σκουός: Δυνατό, γρήγορο και έξυπνο, το σκουός προσφέρει υψηλή εκγύμναση, ενδυναμώνει τις αρθρώσεις και το γόνατα, ενώ συσφίγγει και τα πάνω άκρα. Ταυτόχρονα, χάρη στο έντονο τρέξιμο και τις δυνατές φάσεις, το σκουός βελτιώνει τους παλμούς της καρδιάς, ενώ βοηθά και στην απώλεια σωματικού βάρους. Τέλος, το συγκεκριμένο άθλημα ανεβάζει την αδρεναλίνη κατακόρυφα με αποτέλεσμα στο τέλος του κάθε παιχνιδιού να αισθάνεται ο αθλούμενος πιο χαλαρός και με λιγότερο στρες.

Θερμίδες ανά ώρα: 840 - Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 3.2 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 1.2 McDonald’s Big Mac, 10.6 Ποτήρια κρασί, 3.1 Σοκολάτες Snickers, 4.1 Κουτάκια Coca Cola και 28 Καρότα.


Ποδόσφαιρο: Το ποδόσφαιρο γυμνάζει εντατικά τα πόδια και τους γλουτούς καθώς απαιτεί συνεχές τρέξιμο στο γήπεδο, κάτι που είναι άλλωστε ιδανικό και για την καρδιά. Καλή γυμναστική αποτελεί και για τα χέρια, που χρησιμεύουν στην ισορροπία του παίχτη αλλά και για τους κοιλιακούς καθώς αποκρούουν τη μπάλα. «Χτίζονται», τέλος, καλά και οι μικρότεροι μύες γύρω από τους αστραγάλους, τα γόνατα και τους γοφούς, που βοηθούν στη βελτίωση της σταθερότητας.

Θερμίδες ανά ώρα: 700 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.7 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 1 McDonald’s Big Mac, 8.9 Ποτήρια κρασί, 2.6 Σοκολάτες Snickers, 3.4 Coca Cola και 23.3 Καρότα.


Πόλο: Ένα από τα σκληρότερα αθλήματα, αφού κατά τη διάρκεια ενός έντονου παιχνιδιού κάνει τους σφυγμούς να χτυπούν 92% παραπάνω από το φυσιολογικό. Αφού τα πόδια δεν ακουμπούν ούτε στιγμή στο πάτωμα και οι ώμοι, η πλάτη και το στήθος κινούνται συνεχώς στην προσπάθεια να κολυμπήσει, να σουτάρει και να πετάξει κανείς τη μπάλα, το σώμα γυμνάζεται καλά και ομοιόμορφα. Το παιχνίδι δεν σταματά ούτε όταν γίνονται φάουλ, άρα οι παίχτες είναι μονίμως εν κινήσει. Τα ατυχήματα άλλωστε σε αυτό το άθλημα νερού είναι σπάνια.

Θερμίδες ανά ώρα: 700 - Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.7 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 1 McDonald’s Big Mac, 8.9 Ποτήρια κρασί, 2.6 Σοκολάτες Snickers, 3.4 Coca Cola και 23.3 Καρότα.

Καράτε: Και όχι βαράτε, αφού ο σκοπός των μαθημάτων καράτε είναι να μειώνει τα επίπεδα του στρες των ασκούμενων, καθώς και να τους δημιουργεί ένα αίσθημα εκπλήρωσης. Το άθλημα αυτό, χάρη στις συνεχείς κλωτσιές και τα χτυπήματα, βελτιώνει την ισορροπία και την αρμονία, αλλά και ενδυναμώνει τόσο τα πάνω όσο και τα κάτω άκρα. Σύμφωνα, μάλιστα, με έμπειρους καθηγητές καράτε, το άθλημα αυτό αυξάνει και τη μυϊκή σας μνήμη.

Θερμίδες ανά ώρα: 700 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.7 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 1 McDonald’s Big Mac, 8.9 Ποτήρια κρασί, 2.6 Σοκολάτες Snickers, 3.4 Coca Cola και 23.3 Καρότα.


Μπάσκετ: Το μπάσκετ είναι ιδανικό για να διατηρήσει κανείς μία καλή φόρμα στο κάτω μέρος του σώματος και να δώσει δύναμη στο σκελετό λόγω του βάρους που κινεί συνεχώς. Το σουτάρισμα «χτίζει» τους μύες των χεριών και το συνεχές τρέξιμο πάνω-κάτω στο γήπεδο παρέχει καλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Απαραίτητο σε αυτό το άθλημα είναι το stretching πριν από κάθε παιχνίδι για να αποφευχθούν έτσι οι τραυματισμοί και τα «τραβήγματα».

Θερμίδες ανά ώρα: 560 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.2 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.8 McDonald’s Big Mac, 7.1 Ποτήρια κρασί, 2.1 Σοκολάτες Snickers, 2.7 Κουτάκια Coca Cola και 18.7 Καρότα.


Τένις: Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες και να ενδυναμώσετε τόσο τα πόδια όσο και το πάνω μέρος του σώματος, τότε πάρτε γρήγορα μία ρακέτα. Το τένις αποτελεί ιδανική αερόβια άσκηση που μέσα από το έντονο παιχνίδι βοηθά τρομερά την καρδιά και, αν αποφασίσετε να παίζετε τακτικά, είναι κατάλληλο για τη μείωση του σωματικού λίπους. Εξίσου σημαντικό, τέλος, είναι ότι επειδή το τένις εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο παίχτες και κάθε «χτύπημα» είναι διαφορετικό, οι ασκούμενοι γυμνάζονται και πνευματικά. Γι’αυτό άλλωστε οι λάτρεις του είναι αναρίθμητοι.

Θερμίδες ανά ώρα: 560 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.2 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.8 McDonald’s Big Mac, 7.1 Ποτήρια κρασί, 2.1 Σοκολάτες Snickers, 2.7 Κουτάκια Coca Cola και 18.7 Καρότα.


Beach Volley: Αν και προσφέρεται περισσότερο τους θερινούς μήνες, το beach volley, αποτελεί ωστόσο ιδανική άσκηση για όλο το σώμα. Αφήστε που χαρίζει και ομοιόμορφο μαύρισμα. Τα ποσοστά εφίδρωσης -όταν μάλιστα η ηλιοφάνεια είναι έντονη- είναι μεγάλα, έτσι ο οργανισμός «καίει» πολύ περισσότερες θερμίδες και τοξίνες από το κανονικό βόλεϊ. Απαιτεί ωστόσο μία καλή φυσική κατάσταση και δεν συνιστάται σε ηλικιωμένους και καρδιοπαθείς που μπορεί να ενοχληθούν από τον ήλιο και τις αναγκαστικές πτώσεις στην άμμο.

Θερμίδες ανά ώρα: 560 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 2.2 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.8 McDonald’s Big Mac, 7.1 Ποτήρια κρασί, 2.1 Σοκολάτες Snickers, 2.7 Κουτάκια Coca Cola και 18.7 Καρότα.


Trekking: Πρόκειται για ένα από τα πιο ευχάριστα αθλήματα αφού είναι από τα λίγα που σας καθοδηγούν στη φύση. Ανταποκρίνεται άλλωστε σε όλες τις ηλικίες αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, ενώ οι διαδρομές τις οποίες θα ακολουθήσετε είναι καθαρά δική σας επιλογή. Κι όμως, τα οφέλη της πεζοπορίας στην υγεία είναι σημαντικά. Γυμνάζονται τα πόδια, «καίγεται» σωματικό λίπος και βελτιώνονται οι παλμοί της καρδιάς. Ταυτόχρονα η πεζοπορία στη φύση βοηθά το αναπνευστικό σύστημα, ενώ απομακρύνει το στρες που μας προκαλεί η πολύβουη και μολυσμένη πόλη μας.

Θερμίδες ανά ώρα: 420 - Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 1.6 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.6 McDonald’s Big Mac, 5.3 Ποτήρια κρασί, 1.5 Σοκολάτες Snickers, 2 Κουτάκια Coca Cola και 14 Καρότα.



Γκολφ: Εφόσον δεν χρησιμοποιείτε τα ειδικά αμαξάκια, έρευνες έχουν δείξει πως ο γύρος του γηπέδου του γκολφ αντιστοιχεί (ή μπορεί να είναι και καλύτερο) από 30 με 40 λεπτά τρεξίματος στο διάδρομο, λένε οι ειδικοί. Το σουίνγκ (η κλασική κίνηση του χτυπήματος), άλλωστε, βοηθά στο να διατηρήσετε τη σταθερότητά σας στα πόδια και τους γοφούς και να αυξήσετε την ελαστικότητά σας στους ώμους, τα μπράτσα, τους καρπούς και τις παλάμες. Τα συστηματικά μαθήματα ή τα μη ανταγωνιστικά παιχνίδια είναι ιδανικά για τη μείωση του στρες.

Θερμίδες ανά ώρα:
301 – Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 1.2 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.4 McDonald’s Big Mac, 3.8 Ποτήρια κρασί, 1.1 Σοκολάτες Snickers, 1.5 Κουτάκια Coca Cola και 10 Καρότα.


Ιστιοπλοΐα: Η επαφή με το υδάτινο στοιχείο, το άρωμα του ιωδίου, η προσπάθεια να τιθασεύσει κανείς το σκάφος του χαρίζουν ασύγκριτη σωματική και πνευματική ευεξία. Με την ιστιοπλοΐα γυμνάζεται αρμονικά όλο το σώμα, αφού απαιτείται διαρκής κίνηση, ενώ το άθλημα βοηθά και στην πνευματική διαύγεια για να γίνονται πάντα οι σωστές κινήσεις εν πλω. Ίσως είναι σχετικά πολυέξοδο, ο αρχάριος θα χρειαστεί οπωσδήποτε μαθήματα και η αγορά σκάφους είναι αρκετά ακριβή, το αίσθημα όμως της κυριαρχίας στο νερό και οι χρήσιμες γνώσεις που παρέχονται είναι ανεκτίμητα.

Θερμίδες ανά ώρα: 210 - Για ένα άτομο 70 κιλών αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 0.8 Καφέδες Starbucks Grande Latte, 0.3 McDonald’s Big Mac, 2.7 Ποτήρια κρασί, 0.8 Σοκολάτες Snickers, 1 Κουτάκια Coca Cola και 7 Καρότα.


Γι' αυτό λοιπόν ανασκουμπωθείτε για να είστε σε φόρμα και για άλλα..!!!
Φιλάκια παίδες!!

[ πηγή: εδώ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: