Myspace Quotes at WishAFriend.com

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

fast food = fast δίαιτα??



”Η δίαιτα του fast food”



Πόσες φορές προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε τα γεύματα μας αλλά βλέπαμε πως δυστυχώς μας τρώει πολύ χρόνο και απλά δεν προλαβαίνουμε να τρώμε υγιεινά;;; Επιτέλους ήρθε το βιβλίο του καρδιολόγου και συγγραφέα Stephen Sinatra
, ”Η δίαιτα του fast food”, στο οποίο υποστηρίζει ότι μπορούμε εύκολα να χάσουμε βάρος ακόμη κι αν τρώμε συχνά ”πρόχειρο” φαγητό, αρκεί να επιλέγουμε προσεκτικά το μενού!!


Στην ουσία, η δίαιτα του fast food αποτελεί ένα πρακτικό πρόγραμμα διατροφής έξι εβδομάδων, με τις υγιεινότερες επιλογές από τα μενού των fast food για κάθε γεύμα, από το πρωινό μέχρι το δείπνο και τα σνακ. Το βιβλίο περιλαμβάνει, επίσης, tips για την επιλογή υγιεινών γευμάτων από καντίνες, αεροδρόμια και κάθε τύπου εστιατόρια.
Βέβαια, ο Dr. Sinatra, όπως και οι συνάδελφοί του, θα προτιμούσε οι ασθενείς του, και οι 80 εκατομμύρια άνθρωποι που τρώνε στα fast food κάθε μέρα, να απολαμβάνουν μια ισορροπημένη διατροφή, με φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά. Αναγνωρίζει, όμως, πως για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δίαιτα του fast food μπορούμε άφοβα να απολαμβάνουμε σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, ψητές πατάτες, επιδόρπια φρούτων, ακόμη και junior burgers. Αλλά δυστυχώς οτιδήποτε πλατσουρίζει σε λάδι τρώει μεγάλο Χ..

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορισμένα υποκατάστατα και έξυπνα tips που θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε θερμίδες. Για παράδειγμα, προσθέτοντας vinaigrette αντί για οποιαδήποτε άλλη σος στη σαλάτα γλιτώνουμε 130 θερμίδες, ενώ παραγγέλνοντας οποιοδήποτε σάντουιτς χωρίς σος ή μαγιονέζα αποφεύγουμε 170 ολόκληρες θερμίδες.


Το βιβλίο περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες συνταγές θρεπτικών γευμάτων που μπορούν να ετοιμαστούν σε λιγότερο από 15 λεπτά, προκειμένου να αποφύγουμε –κάποιες φορές– την εύκολη λύση του fast food.

Ο στόχος είναι η κατανάλωση των προτεινόμενων γευμάτων και ποτών, που δεν ξεπερνούν τις 1500 θερμίδες στο σύνολό τους, να συνδυάζεται με περπάτημα ενάμισι χιλιομέτρου την ημέρα.

Γλιτώνοντας 250 θερμίδες από τα καθημερινά μας γεύματα, με τις υγιεινές επιλογές των fast food, και καίγοντας άλλες 250 με το περπάτημα, μπορούμε να χάνουμε περίπου μισό κιλό την εβδομάδα!!

”Ένα σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, ψωμί ολικής άλεσης, μαρούλι και ντομάτα, χωρίς τη μαγιονέζα, είναι μια νοστιμότατη επιλογή με πολύ λιγότερες θερμίδες από το burger” λέει ο Dr. Sinatra.






Και φυσικά υπάρχει καλύτερο κίνητρο από το να αισθανόμαστε καλύτερα με το σώμα και την εμφάνισή μας;;; Θα βελτιώσει παράλληλα και την υγεία μας, μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, ορισμένες μορφές καρκίνου και άλλες χρόνιες παθήσεις.


Όμως ας μην ξεχνάμε πως το σπιτικό φαγητό αποτελεί πάντοτε την καλύτερη λύση και για μια ισοροπημένη διατροφή δεν πρέπει να παραλείπουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Και εννοείται πως αν συνδιαστούν με γυμναστική, τα αποτελέσματα θα είναι χάρμα!!

[ πηγή: εδώ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: