Myspace Quotes at WishAFriend.com

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Η Αθήνα rockάρει!!!

Για όλους τους rockάδες τυχερούς που μένουν Αθήνα αλλά και για όσους ενδέχεται να ταξιδέψουμε κατά κείθε (χιχι!!) καλό είναι να ξέρουμε όσα περισσότερα γίνεται για τις μουσικές σκηνές που αν είμαστε τυχεροί θα μας ταξιδέψουν τα φετινα κρύα βραδάκια..

Ο Σταυρός του Νότου άνοιξε και φέτος τις πόρτες του με ποικίλη, όπως πάντα, θεματολογία. Μέχρι τις αρχές Νοέμβρη τα παρασκευοσάββατα θα καταλαμβάνει τη σκηνή η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μάνος Πυροβολάκης και ο Γιώργος Καραδήμος, ενώ από τις 9 Νοεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ακολουθούμενος τον καινούργιο χρόνο, από τις 25 Ιανουαρίου, από τον Σωκράτη Μάλαμα. Τις Πέμπτες, από τις 18 Οκτωβρίου και μετά θα εμφανίζεται ο Παύλος Παυλίδης (των Ξύλινων Σπαθιών), ενώ από 18 Νοεμβρίου η Ραλλία Χρηστίδου κάνει την έκπληξη δοκιμάζοντας το «κάτι άλλο» με τους μουσικούς Αλέξη Αποστολάκη, Φώτη Σιώτα, Οδυσσέα Γαλανάκη, Κώστα Γιαννίρη, Χρήστο Αλεξάκη. Στο Club του Σταυρού τις Πέμπτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, μία ομάδα ηθοποιών (Ex Animo) και τραγουδιστών θα ροκάρει αλά… Berlin, με το δρώμενο «Das Fest Ruft!». Τις Τρίτες και Τετάρτες το πρόγραμμα αναλαμβάνει ο Γιώργος Αλουπογιάννης, ενώ από 14 Οκτωβρίου, τις Κυριακές και τις Δευτέρες θα εμφανίζονται οι Μ. Φάμελλος, Σ. Δρογώσης και Μ. Στρατής. Και δεν σταματάμε εδώ. Στο Απέναντι του Σταυρού συνεχίζει τα παρασκευοσάββατα το παραδοσιακό-λαϊκό πρόγραμμα από μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, ενώ ακούγεται πως από τις 4 Νοεμβρίου, τις Κυριακές και τις Δευτέρες το πρόγραμμα «βαραίνει» με τον Κώστα Χατζή και την Πίτσα Παπαδοπούλου. (Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 92 26 975)

Έναρξη στις 12 Οκτωβρίου και για τον Ζυγό με την αγαπημένη παρέα του σχήματος «Αχ Μαρία» (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης) και νέους φίλους (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Σταρόβας). Από τις 11 Ιανουαρίου και μέχρι το Μάρτιο τα ηνία αναλαμβάνει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη με το Τρίφωνο και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, ενώ κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβρη τις Τετάρτες και τις Πέμπτες θα παρακολουθήσουμε το μουσικό σόου της Σίας Κοσκινά, ακολουθούμενη από τον Φοίβο Δεληβοριά τα δευτερότριτα. (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210 32 41 610)

Στο Μετρό θα συνεχίζει να εμφανίζεται Δευτέρες και Τρίτες η Τάνια Τσανακλίδου από τις 15 Οκτωβρίου, ενώ τα παρασκευοσάββατα την σκηνή θα καταλαμβάνει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Στις 24 και 31 του Οκτώβρη και 7, 9, 14 του Νοέμβρη η Μάρθα Φριντζήλα με τους Kubara Project. Για τον καινούργιο χρόνο συζητιούνται τα ονόματα του Μάνου Ξυδούς, του Πάνου Κατσιμίχα και των Βωξ. (Γκύζη και Κάλβου 83, τηλ. 210 64 39 089)


Η X-Έδρα «ανεβαίνει» κάθε χρόνο και περισσότερο. Από 19 Οκτώβρη και για ένα περίπου μήνα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα εμφανίζεται η Δέσποινα Ολυμπίου με τον Γιώργο Τεντζεράκη. Θα ακολουθήσουν τα Κίτρινα Ποδήλατα, και στη συνέχεια αναμένονται οι Domenica. (Ελευθερίου Βενιζέλου 235, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 98 49 101)

Και το Οξυγόνο Live κάνει έναρξη στα μέσα Οκτώβρη με τους Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Μυλωνά και Λεωνίδα Μπαλάφα, στην… παράδοξη μουσική παράσταση «Αρχή-Δια-Των Τριών». (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 92 40 740)

Τον πολλά υποσχόμενο Γιάννη Χαρούλη αναμένεται να υποδεχθεί η μουσική σκηνή του GazArte από 19 Οκτωβρίου και για τρία ακόμα παρασκευοσάββατα, ενώ το μακροπρόθεσμο πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. (Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210 34 60 347)

Ο Θάνος Μικρούτσικος με τους αγαπημένους ερμηνευτές του Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κούτρα και Ρίτα Αντωνοπούλου θα ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στις 25 Οκτωβρίου στη γνώριμη, ζεστή σκηνή της Σφεντόνας. (Λ. Αλεξάνδρας 22, τηλ. 210 82 53 991

Το άλμπουμ «Έχω άνθρωπο» των Θοδωρή Γκόνη - Κώστα Λειβαδά με τη Γιώτα Νέγκα και τη Σύρμω Κεκέ, θα παρουσιαστεί για ένα μόνο διήμερο, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, σε μια ολοκαίνουρια μουσική σκηνή, το Πόλις Stage που ανοίγει στην Πέτρου Ράλλη. Η έκδοση του άλμπουμ δίνει την αφορμή να παιχτεί και πάλι η ομώνυμη παράσταση, για δύο μόνο μέρες και με καλεσμένους όλους τους συντελεστές που συμμετέχουν στο άλμπουμ. Θα συμμετέχουν ακόμα η Ελένη Τσαλιγοπούλου (20/10), ο Παντελής Θαλασσινός (19/10) και ο Σταμάτης Κραουνάκης (20/10). Επίσης, από μέσα Νοέμβρη, τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Γιώτα Νέγκα και η Αντριάνα Μπάμπαλη θα συνεχίσουν σε ένα χορταστικό πρόγραμμα που θα κρατήσει μέχρι και τις γιορτές. (Πέτρου Ράλλη 18, τηλ. 210 34 76 316)

Στη μουσική σκηνή της Αθηναΐδας θα παρουσιάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης το νέο του υπερθέαμα με τίτλο «Πόσο σ’αγαπώ» από τέλη Οκτώβρη. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210 34 80000)

Αξίζει, κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι από Παρασκευή και Σάββατο, 9 και 10 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2008, θα εμφανίζονται στο Κύτταρο οι «Χαΐνιδες», μία παρέα δηλαδή από μουσικούς, καραγκιοζοπαίχτες, σχοινοβάτες και άλλους τσιρκολάνους, με την παράσταση «Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων». Στον… δρόμο τους θα συναντούν κατά καιρούς και άλλους «νομάδες» καλλιτέχνες, όπως τους Ψαραντώνη, Μάρθα Φριντζήλα, Παντελή Θαλασσινό και Mode Plagal. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου της σκηνή του Κυττάρου θα κατακλείσουν οι Locomondo. (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ. 210 82 24 134, 210 88 22 460)

Στο Όνομα του Ρόδου ξεκινάνε τις εμφανίσεις τους από την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, και οι 15 50, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα της ροκ μουσικής σκηνής, ενώ θα εμφανίζονται εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο. (Πλάτωνος 1 και Δαβάκη, Καλλιθέα, τηλ. 210 95 95 006)

[πηγή: εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: