Myspace Quotes at WishAFriend.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Μια ακόμη τσιγαρο-αλήθεια..


Το ξέρατε παίδες ότι τα ελαφρυά τσιγάρα προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων στον ίδιο βαθμό με τα κανονικά?? Και όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, φάνηκε ότι είτε καπνίζουμε κανονικά είτε ‘light’ τσιγάρα, η αρνητική εικόνα όσον αφορά τη ροή αίματος στην καρδιά είναι η ίδια, παρόλο που πιστεύουμε ότι τα πιο ‘ελαφρά’ τσιγάρα προστατεύουν περισσότερο από τις αρρώστιες..

Βέβαια και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ‘light’ τσιγάρα είναι εξίσου βλαβερά με τα κανονικά. Ονομάζονται έτσι γιατί περιέχουν λιγότερη νικοτίνη και χαμηλότερη ποσότητα τοξικών χημικών ουσιών, όταν ο καπνός μετριέται από μηχάνημα. Στην πραγματικότητα όμως, οι έρευνες δείχνουν ότι οι καπνιστές εισπνέουν παρόμοιες ποσότητες νικοτίνης και χημικών ασχέτως από τη μάρκα.

Αν και είναι γνωστό ότι τα ελαφρά τσιγάρα δεν είναι ασφαλή, οι επιπτώσεις τους στο καρδιαγγειακό σύστημα δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως. Περίμενουμε περισσότερες έρευνες να ρίξουν φως στα νόμιμα δηλητήρια...


[πηγή: εδώ ]

5 σχόλια:

candy's τετραδιάκι είπε...

Γκρρρ!!

Λυσαξες με το τσιγαρο :PPP

:))))))))

Roylita είπε...

Ασ'τα να πάνε.. Μωρέ να μην ξέρουμε τι ρουφάμε?
(Μην με μαλώνειθ!! :) )

:DDD
Να 'σαι πάντα καλά και να τα χώνεις εκεί που πρέπει!! ;-)
μάκια!!

candy's τετραδιάκι είπε...

Δεν θε μαλωνω βε εγω θαγαπαω ;)

ILIAS είπε...

'Αρχισα το κάπνισμα στα 24 για να το "παίξω" μκάγκας σε μια κοπέλα που ήμασταν μαζί τότε, επειδή αυτή κάπνιζε πολύ.
Τελικά, έφυγε η κοπέλα και μου έμεινε το τσιγάρο! Για την ακρίβεια με άφησε με ένα τσιγάρο στο στόμα! :) lol

Roylita είπε...

@ Candy:
lol!! Γιούπι!! Πολλές αγκαλίτσες!!

@ Έκτορα: Ήμουν επαγγλεματίας τρακαδόρισσα από τα 17 μου αλλά το άρχισα συστηματικά τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωση το τελευταίο δίμηνο επειδή στην προτελευταία σχέση που είχα δεν άρεσε το τσιγάρο..