Myspace Quotes at WishAFriend.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Η κατάσταση της Christiania αυτή τη στιγμή


Το κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε μια καινούργια νομοθεσία το 2004 για την κοινότητα σύμφωνα με την οποία η αυτοδιαχείρηση της θεωρείται πλέον παράνομη. Έτσι ζητήθηκε από την Christiania να μεταβεί σε μια έννομη και κοινώς αποδεκτή κοινωνική δομή.

Το συμβούλιο της Christiania που ασχολείται με τα κοινά, συμφώνησε να επιδιώξει την διατήρηση της ενότητας της κοινότητας και να μην επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση τις περιοχής και για αυτό το σκοπό όρισε μια ομάδα διαπραγματεύσεων. Μετά από 2 χρόνια οδηγήθηκαν σε συμβιβασμό και η κοινότητα έχει διωρία ως την 1 Ιουλίου 2008 να βρει μια λύση κοινώς αποδεκτή.


Τα πράγματα λοιπόν είναι στο χέρι τους..Ας τους ευχηθούμε καλή τύχη.

[περισσότερα: εδώ]

2 σχόλια:

ILIAS είπε...

ΟΥΦ! Ελπίζω να βρούνε μια λύση...
Εντελώς ανακριβές (Ευτυχώς)! τελικά το οτι νόμιζα οτι την γκρέμισαν...

Roylita είπε...

Λύση θα βρούνε αλλά τι θα θυσιάσουν για αυτο??..

Καθώς έψαχνα για το θέμα της Christiania, διάβασα από κάποιους ότι αποτελεί ένα αποτυχημένο πείραμα και ότι χάθηκε το αρχικό της νόημα.Εγώ αυτό που έχω να πω ειναι οτι "έξω από τον χορό πολύ χορεύουν"..Δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη για να καταλάβεις και να αντιληφθεις την ιδέα μιας τέτοιας κοινωνίας. Μάλιστα θα κάνω post το χρονικό μιας άλλης "επίσκεψης", μιας τέτοιας που μόνο αν την ζήσετε όλοι εσείς οι ζαχαρο-μπεμπέκηδες που θεωρείτε αξιοθέατο-τσίρκο μια τέτοια απόπειρα και έχετε τα @@ρια να το παραδέχεστε κιόλας, μόνο τότε θα αντιλειφθείτε την δύναμη μιας τέτοιας ιδέας. Μα τι λέω..Εσείς..θα αντιλειφθειτε??χαχα!!!
Εσεις ρε καλοταισμένα τσογλάνια θα τρέξετε στα φουστάνια της μαμας Δημοκρατίας και θα κλαψουρήσετε " Μαμα μαμα!!Αναρχικοί κακοι..Τρομοκράτες.Βρωμιαριδες βέβηλοι..Αθεοι..Μαμα μαμα.Δεν έχουμε άλλο τίποτα να τους παρουμε όμως.." "Έχουμε.Την λάμψη από τα μάτια τους.."..Αλήθεια.Αν μας την πάρουνε και αυτή, τι θα κάνουμε?..